Παράδειγμα για τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμος Ζηρού

Το Δήμο Ζηρού έφερε ως παράδειγμα ετοιμότητας και κάλυψης χρηματοδοτήσεων, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην κεντρική του ομιλία στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”  τόνισε πως πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψή αναγκών στους Δήμους, που ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ αλλά θα ξεπεράσει το 1,8 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους. Με τον ΦιλόΔημο μπορούν για πρώτη φορά οι Δήμοι να καλύψουν βασικές ανάγκες σε υποδομές στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αλλά και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων, ανέγερση παιδικών σταθμών, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες δύο προσκλήσεις για την επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και για τη σύνταξη Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης. Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε την ανταπόκριση στο πρόγραμμα τεράστια ενώ σημείωσε πως μέσω του προγράμματος “ΦιλόΔημος” πήγε πόσιμο νερό σε οικισμούς του Δήμου Ζηρού που, δεν είχαν ακόμη, εν έτη 2018, δίκτυο ύδρευσης. Αξίζει να σας θυμίσουμε πως  το ύψος της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου άγγιξε τα 2.391.967 ευρώ.

Όμως,  ο Δήμος Ζηρού,  μέσω του προγράμματος “ΦιλόΔημος” δεν άντλησε χρηματοδότηση μόνο για υποδομές ύδρευσης. Μέσα σε διάστημα 6 μόλις μηνών εντάχθηκαν για το Δήμο Ζηρού ακόμα τρεις πολύ σημαντικές πράξεις για χρηματοδότηση. Μία είναι η προμήθεια μηχανημάτων έργου, ύψους 170.000 ευρώ, δεύτερο η Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 64.900 ευρώ και τρίτη η αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Ζηρού ύψους 214.000 ευρώ.

Αναμφισβήτητα, επί Δημαρχίας Νίκου Καλαντζή ο Δήμος Ζηρού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς Δήμους της χώρας μας, αλλά κυρίως για τους άλλους δύο δήμους του Νομούς μας, καθώς είναι από τους λίγους που, καταθέτει ώριμες μελέτες και αντλεί μεγάλα κονδύλια, από κάθε εργαλείο χρηματοδότησης, ενώ έρχεται πρώτος σε κύκλο εργασιών από τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας.

 

 

Ετικέτες: ,


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Γυναίκα “αράχνη” έμπλεξε στα “δίχτυα” της και εκβίασε μεγάλο επιχειρηματία της πόλης

16/10/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η premium έκδοση του νέου Qashqai ετοιμοπαράδοτη στην Nissan Λαϊνάς

15/10/2021, 3:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 184 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Ηπείρου

15/10/2021, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οριστικά το «δρόμο» του παίρνει το έργο για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης

15/10/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανεμογεννήτριες στη “Λάκκα Σουλίου”: Συζήτηση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων και σχετικό ενημερωτικό υλικό

15/10/2021, 12:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκαν γυαλιά οράσεως

15/10/2021, 12:49 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites