Εκδήλωση στην Πρέβεζα για τα 100 από την ίδρυση του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ εορτασμός-εκδήλωση για τα 100 από την ίδρυση του Κόμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πολιτισική αίθουσα του Δήμου Πρέβεζας στην “ΟΑΣΗ” την  Δευτέρα στις 7:30μμ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο και κινητοποιήσεις που πρωτοστάτησε η ΤΕ Πρέβεζας τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία.
Την ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος , την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το Κόμμα πολύ περισσότερο που το 2019 είναι εκλογική χρονιά. Παράλληλα ανέφερε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα ότι η έξοδος από τα μνημόνια και η καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει και αποκατάσταση των αδικιών, δήθεν καλύτερες μέρες για το λαό να πέσει στο κενό. Η πραγματικότητα είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 με 1 δισ. επιπλέον φόρους, καμία φορολογική ανακούφιση για τα λαϊκά στρώματα, περικοπές χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, των δαπανών για την ανεργία, μείωση των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ. Με απελευθέρωση των αγορών ιδιαίτερα σε Ενέργεια και μεταφορές, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και δημιουργία αιματοβαμμένου πλεονάσματος 7 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα είπε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφωνεί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)… Συμφωνούν στην υλοποίηση των σχεδιασμών και των στόχων της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων για παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας τους . Επίσης τόνισε την επικινδυνότητα της προσπάθειας για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας με συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την αύξηση των κινδύνων για εμπλοκή της σε ενδεχόμενο πόλεμο».

Στη συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με βράβευση μελών του κόμματος που παρόλες τις αντίξοεες συνθήκες στάθηκαν στο πλευρό του κόμματος αταλάντευτα αγωνιστικά!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από Πρεβεζάνους μουσικούς αφιέρωμα στα 100χρονα του Κόμματος. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites