Δρ. Σήφης Κουράκης : Η διάσπαση προσοχής είναι η πιο συχνά απαντώμενη παιδονευρική διαταραχή των τελευταίων 150 χρόνων

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η επιμορφωτική εκδήλωση  που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Τριτέκνων  Ν. Πρέβεζας  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Πρέβεζα»  σήμερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 , με θέματα : «  Η διάσπαση της προσοχής και η υπερκινητικότητα   στα παιδιά -Τεχνικές και τρόποι  αντιμετώπισης» και « Οι συγκρούσεις και διαφωνίες των γονέων για την ανατροφή και τα  όρια των παιδιών τους -Πως επηρεάζεται η αυτοεκτίμηση και η σχολική επίδοση σε ένα συγκρουσιακό οικογενειακό περιβάλλον».

Την ομιλία προλόγισε  εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα »   η κα Σίσσυ Τσαούση .

 

Ο κεντρικός ομιλητής  Δρ. Σήφης Κουράκης, Νευροψυχολόγος Παίδων (Ph.D), Διδάκτωρ Ιατρικής ,Ψυχολόγος (B.Sc), Παιδαγωγός (B.Sc), τ.Επιμορφωτής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, παρουσίασε πολύ σημαντικά στοιχεία που όλοι οι γονείς  και οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν , τα προβλήματα που ανακύπτουν από την διάσπαση της προσοχής των παιδιών καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

Ο κ. Κουράκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  « Η  διάσπαση  προσοχής είναι η πιο συχνά απαντώμενη  παιδονευρική διαταραχή- απόκλιση των τελευταίων 150 χρόνων και έχει να κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο  εγκεφαλικής λειτουργίας και συγκράτησης των μνημονικών ερεθισμών των ανηλίκων και στη συνέχεια των ενηλίκων .Τα παιδιά με διάσπαση προσοχής  έχουν καλή  λειτουργική νοημοσύνη, σκέφτονται  πάρα πολύ γρήγορα, κυρίως με  το δεξί ημισφαίριο  και αυτό σκέφτονται συναισθηματικά . Η αμυγδαλή των παιδιών  αυτών βρίσκεται σε διέγερση , γιαυτό τα παιδιά είναι πολύ παρορμητικά και  έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με μουσική , χορό , να θυμούνται δύσκολες και δυσνόητες λέξεις ».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με προσήλωση και αμείωτο ενδιαφέρον γονείς ,εκπαιδευτικοί και παιδιά  και μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε  ένας γόνιμος διάλογος με το κοινό ,όπου ο Δρ.  Σήφης Κουράκης έλυσε τις απορίες που προέκυψαν από την συζήτηση  αλλά και από τους προβληματισμούς των παρευρισκομένων.

Η επιμορφωτική ομιλία  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου   Δήμου  Πρέβεζας  « ΟΑΣΗ» .

 

  

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεπερνιέται άλλο ένα εμπόδιο για το έργο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

26/10/2021, 7:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε την έναρξη της προετοιμασίας του φακέλου ένταξης της Νικόπολης στην Unesco

26/10/2021, 6:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

26/10/2021, 9:46 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2021, 4:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/2021, 3:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Π.Ε. Πρέβεζας

25/10/2021, 3:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites