Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Πρέβεζας ο Νίκος Γεωργάκος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας είναι και επίσημα από σήμερα ο Νίκος Γεωργάκος. Ο ίδιος είχε προϊδεάσει τους πάντες για αυτή του την απόφαση λίγες ημέρες πριν, με μία ανάρτηση “γρίφο” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλώνει «ΠΑΡΩΝ» ο Νίκος Γεωργάκος

Ωστόσο σήμερα προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στην οποία αναφέρει:  

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Πρέβεζας,

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια μεν, αλλά και ο χρόνος που περνά δίχως ανάπτυξη και μια νέα δυναμική πρόταση είναι χρήμα και ανυπολόγιστο κόστος δε, ιδιαίτερα για όσους το στερούνται αλλά  και για όσους το κερδίζουν με κόπο, πολύ ιδρώτα και τιμιότητα για το νοικοκυριό τους.

Αν κοιτάξουμε καλά πίσω στο χρόνο των περασμένων ετών του Δήμου Πρέβεζας, η φτώχεια και το έλλειμμα απέναντι στους δημότες,  της κατά γενικής απαίτησης απερχόμενης δημοτικής στασιμότητας και απραξίας, σπάει κάθε ρεκόρ σε «υπερπλεόνασμα» αστοχιών και μηδενική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των Δημοτών…

 Ένα προϊόν μιας συμβιβασμένης δημοτικής ημερολογιακής ρουτίνας, δίχως στρατηγική ανάπτυξη, δίχως καινοτομία και αποτέλεσμα, δίχως επαφή με τον κόσμο,  τις ανάγκες των νέων,  των  νοικοκυραίων  και των επαγγελματιών του τόπου μας. Μια συμμαχία της μετριότητας του ίσα – ίσα και αν, ώστε να κυλούν ήρεμα και ανέμελα οι μέρες της θητείας…

Αποτέλεσμα μιας φοβικής εσωστρέφειας της πλειοψηφίας των δημοτικών στελεχών, μιας μετρήσιμα μη ποιοτικής και μη παραγωγικής δημοτικής πραγματικότητας – δυστυχώς για όλους εμάς – είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας,  αλλά και με εξαιρέσεις.

Άδεια λευκή σελίδα, ενός παλαιού δημοτικού σκηνικού που οφείλει από αυτοσεβασμό να κλείσει τον κύκλο του, έπειτα από σειρά πολλών ετών των επαναλήψεων των ίδιων λαθών, των παθογενειών και των πελατειακών πρακτικών, με εμφανές και υψηλό κόστος στην καθημερινότητα των Δημοτών της Πρέβεζας, στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.

Θλιβερή εικόνα ενός Δήμου των απεντάξεων και των αρνητικών ειδήσεων του να χάνει συνεχώς πεδία δράσης και ανάπτυξης ή και να μη δημιουργεί, ενός Δήμου που κατάντησε απλά να είναι ο προσκεκλημένος θεατής στις προσπάθειες και στις δράσεις των συλλογικών και ιδιωτικών πρωτοβουλιών δημοτών , σωματείων και συλλόγων μέσα στην ίδια του την έδρα αντί να είναι μπροστάρης, δημιουργός, αρωγός και οικοδεσπότης όπως του αρμόζει.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Δεν έχουμε ούτε λεπτό του χρόνου για χάσιμο και πολύ περισσότερο δεν θα έχουμε στο αβέβαιο και δύσκολο μέλλον που έρχεται. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία για δυναμική παραγωγική εξωστρέφεια, αξιοποίηση των πολλών τοπικών ανεκμετάλλευτων πηγών οικονομικής ανάπτυξης και την προκοπή του τόπου και των Δημοτών του,  με ρεαλιστικό σχέδιο κεφαλαιοποίησης των τοπικών δυναμικών αλλά και των εργαλείων ανάπτυξης που προσφέρονται για το σκοπό αυτό, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από τα παιδιά μας την υιοθέτηση  ενός κοινά αποδεκτού οράματος, με το βέλτιστο σχεδιασμό για το αναλογικό καλό όλων των Δημοτών σε γεωγραφική και ποιοτική ανάπτυξη και όχι απλά το βόλεμα λιγοστών ψηφοφόρων και εκλεκτών κολλητών…  

Στην εποχή όπου ο Δήμος διοικητικά θα οδηγηθεί σε μια μοντέρνα εκδοχή του «πόλη-κράτος»,  με όλα τα θετικά της αυτονομίας και τα αρνητικά της εύρεσης πόρων, οφείλουμε όλοι μαζί, με πολυδιάστατη συνεργασία και πολύπλευρες και ευέλικτες συνέργειες να δράσουμε, να αντιδράσουμε και να επιλέξουμε!ε

Ελάτε να παύσουμε  τη συμφωνία της ρουτίνας και της στασιμότητας και ας περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σε μία ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΙΜΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για το ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, προσφέροντας  την τελευταία ευκαιρία ώστε να ξαναχτυπήσει δυνατά η καρδιά του τόπου μας!

Του τόπου μας που έχει πέσει σε κώμα απραξίας και ακινησίας, ώστε να ξαναζωντανέψουν οι 3 Δημοτικές Ενότητες, οι 23 Τοπικές Κοινότητες, οι 31733 έως σήμερα ψυχές, τα χωριά μας, οι γειτονιές μας, τα σπιτικά μας, τα όνειρά μας και να δημιουργηθούν επιτέλους ευκαιρίες και περιβάλλοντα δράσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης αξιοποιώντας τα προϊόντα μας και την παραγωγή μας σε γη και θάλασσα, τις μοναδικές τουριστικές ομορφιές μας,  τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, την ιστορία μας, τα μνημεία μας, τις εκκλησιές και τα μοναστήρια μας, τα ταλέντα μας, τις ποικίλες μοναδικότητές μας με προτεραιότητα για τους νέους μας που η καρδιά τους πάντα χτυπά για τον τόπο τους και παρακαλά να μην ξενιτευτούν…

Συμπολίτες, συμμαθητές, φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς, απλά Πρεβεζάνοι της διπλανής αυλής  και Δημότες μιας άλλης πόρτας που δεν έχουμε ακόμη γνωριστεί αλλά κάθε πρωί ξεκινάμε όλοι μαζί για την επιβίωση και την εργασία μας, όσοι έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε στο Δήμο της ανεργίας, αλλά και με τη θέληση να κάνουμε κάτι το παραπάνω ώστε να προσφέρουμε στον τόπο μας κάτι το καλύτερο.

Έχοντας την τιμή και την πλήρη γνώση, του υψηλού καθήκοντος ευθύνης,  των απαιτήσεων και των θυσιών που απαιτούνται από μέρους μου, μέρα και νύχτα, κάθε ημέρα και λεπτό απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου μας για την υπηρεσία του τόπου και των Δημοτών και με την προσευχή μου στον Κύριο να έχω την ευλογία του σας ανακοινώνω την ακόλουθη απόφαση.  

Απόφαση που πήρα μεν με τη σύμφωνη γνώμη των συνεργατών μου και της αρχικής ομάδας των υποψηφίων του δημοτικού συνδυασμού μας αλλά προπαντός με τη δύναμη που μου δίνετε καθημερινά με τις θερμές ευχές υποστήριξης και τις προειδοποιητικές σας σφιχτές χειραψίες, τονίζοντάς μου ξεκάθαρα «Νίκο αν αγαπάς τον τόπο και θα σεβαστείς τις ανάγκες μας, μπες μπροστά…».

Από σεβασμό προς όλους τους συμπολίτες μου θεωρώ ως ελάχιστο καθήκον μου να  ανακοινώσω την από καρδιάς απόφασή μου να τεθώ επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 και το κάνω πριν παραχωρήσω τη συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της  πρώτης  παρουσίασης των αρχικών θέσεων και προτάσεων του συνδυασμού μας τον Ιανουάριο του 2019, ακριβώς μετά τις εορτές.

Με εκτίμηση για το Δήμο της Καρδιάς μας και με ευχές για καλά Χριστούγεννα.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος και εργάτης στην υπηρεσία των Δημοτών

Νίκος Γεωργάκος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Γυναίκα “αράχνη” έμπλεξε στα “δίχτυα” της και εκβίασε μεγάλο επιχειρηματία της πόλης

16/10/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η premium έκδοση του νέου Qashqai ετοιμοπαράδοτη στην Nissan Λαϊνάς

15/10/2021, 3:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 184 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Ηπείρου

15/10/2021, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οριστικά το «δρόμο» του παίρνει το έργο για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης

15/10/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανεμογεννήτριες στη “Λάκκα Σουλίου”: Συζήτηση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων και σχετικό ενημερωτικό υλικό

15/10/2021, 12:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκαν γυαλιά οράσεως

15/10/2021, 12:49 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites