Τρίτη, 17/09/2019

Έγγραφη σύσταση προς την ΕΦΑ Πρέβεζας από το Υπουργείο Πολιτισμού

Έγγραφη σύσταση προς την ΕΦΑ Πρέβεζας, για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του έργου της αποκατάστασης του Θεάτρου Νικόπολης, απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Χθες, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου το σωματείο εργαζομένων στην Αρχαιολογία, προχώρησε σε αποκλεισμό των γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, διαμαρτυρόμενο για τις απολύσεις των 17 εργαζομένων στο έργο αποκατάστασης του θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης.
 
Την ίδια ώρα αντιπροσωπία της Διοίκησης του σωματείου και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Ηπείρου για το ίδιο θέμα.
Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία αναφέρει πως, ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Ρήγινος αρνήθηκε την ύπαρξη κάθε έγγραφης οδηγίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και απείλησε με νέο κύκλο απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους. Το Σωματείο καλεί  το Υπουργείο Πολιτισμού να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στο έργο της Νικόπολης, ενώ ενημερώνει πως μέχρι την επίλυση του θέματος θα συνεχίσει, από κοινού με τα αλληλέγγυα ταξικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα της περιοχής, τις δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι «στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ