20 θέσεις δωδεκάμηνης απασχόλησης για άνεργους επιστήμονες στην Πρέβεζα

Ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, και οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. 

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ,  πρόκειται να απορροφηθούν συνολικά 5.500 άνεργοι επιστήμονες για χρονικό διάστημα 12 μηνών σε πανελλαδική κλίμακα, εκ των οποίων οι  20 θα προσληφθούν  σε δημόσιες υπηρεσίες του νομού Πρέβεζας.

Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: ο Ε.Φ.Κ.Α. Πρέβεζας θα ενισχυθεί με 4 θέσεις – 2 λογιστές ΤΕ και 2 διοικητικούς ΠΕ – , ο ΟΑΕΔ Πρέβεζας με έναν διοικητικό  υπάλληλο ΠΕ, η Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας με 2 θέσεις – 1 δασολόγο ΠΕ και 1 δασοπόνο ΤΕ – , το Γραφείο Ενημέρωσης – Υποστήριξης δανειοληπτών Πρέβεζας με έναν λογιστή ΤΕ, το ΙΓΜΕ Πρέβεζας με 6 θέσεις – 2 λογιστές, έναν χημικό, έναν μηχανολόγο μηχανικό ΤΕ, έναν μηχανικό γεωτεχνολογίας περιβάλλοντος ΤΕ και έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό ΤΕ – , η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με 3 θέσεις – ένας οικονομολόγος ΠΕ, ένας βιβλιοθηκονόμος ΠΕ και ένας ΠΕ πληροφορικής -,  το ΠΕΔΥ Πρέβεζας με 2 θέσεις διοικητικού προσωπικού ΠΕ και το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας με έναν φαρμακοποιό ΠΕ.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες (brain drain) προς αναζήτηση εργασίας.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης ανέργων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια κατάταξης:

 

  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες.
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου).
  • Διδακτορικός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου).
  • Ετήσιο εισόδημα-ατομικό ή οικογενειακό.
  • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
  • Ιδιότητα του δικαιούχου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Τέλος, όπως επισημαίνει  ο ΟΑΕΔ, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ και οι πληροφορίες αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Φαρμακείο στη Νικιάνα Λευκάδας ζητά προσωπικό

29/03/2022, 5:45 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

18/03/2022, 3:49 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Πρόσληψη 500 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετους θητείας (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2022

18/03/2022, 3:02 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Πως αμείβεται η 25η Μαρτίου

16/03/2022, 12:44 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το ξενοδοχείο Poseidon Beach Hotel ζητά προσωπικό

11/03/2022, 12:34 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Πρέβεζας

18/02/2022, 8:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites