Στη Βουλή το θέμα της εξαίρεσης τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ζηρού από το κατάλογο Μειονεκτικών περιοχών

Ερώτηση και αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, κατέθεσε ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Στέργιος Γιαννάκης για το θέμα της οριοθέτησης μειονεκτικών περιοχών και την εξαίρεση από αυτές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ζηρού.

Εκτός του νέου καταλόγου μειονεκτικών περιοχών τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζηρού – Υπόμνημα στον Υπουργό απέστειλε ο Δήμαρχος

Με αφορμή το Υπόμνημα του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικολάου Καλαντζή, ο κ. Γιαννάκης ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη να του απαντήσει αν θα δοθεί στη δημοσιότητα όλη η μελέτη για την οριοθέτηση των νέων περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, αν η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει και νέα έως το δυνατόν κριτήρια ( πχ τους βοσκότοπους των χωριών αυτών), καθώς επίσης και αν στη νέα πρόταση, θα συμμετάσχουν και οι κατά τόπους Γεωτεχνικές Υπηρεσίες της περιοχής , έτσι ώστε, με τα νέα στοιχεία, η τελική πρόταση να περιλαμβάνει στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και τα 12 χωριά του νομού Πρέβεζας.

“Στη μελέτη αυτή απουσιάζουν από το νέο χάρτη των μειονεκτικών περιοχών όλα τα χωριά της Ηπείρου και ιδιαίτερα τα χωριά του Νομού Πρέβεζας. Με την προηγούμενη χωροθέτηση μειονεκτικά θεωρούνταν 12 χωριά της περιοχής μας.
Οι συνέπειες εάν ισχύσει η πρόταση αυτή, θα είναι επώδυνες για τούς αγρότες των περιοχών αυτών. Θα απολέσουν την εξισωτική αποζημίωση και ταυτόχρονα θα χάσουν και επιπλέουν χρήματα και μόρια που έπαιρναν από τα αναπτυξιακά προγράμματα του αγροτικού τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα χωριά της περιοχής μας φθίνουν συνεχώς από νέους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, εάν ισχύσει αυτή η μελέτη, τότε αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα για την αγροτική παραγωγή των 12 αυτών χωριών. Θα οδηγηθούμε στο τραγελαφικό της υπόθεσης να παίρνει εξισωτική αποζημίωση ο κάτοικος των Αθηνών , που έχει ένα κτήμα στις νέες περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και όχι ο κατεξοχήν γεωργοκτηνοτρόφος των 12 αυτών χωριών της Ηπείρου.” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο κ. Γιαννάκης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites