Σημαντική η εκδήλωση με την Έλενα Ράπτη στην Πρέβεζα – Το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Σημαντικές πληροφορίες που αφορούν κυρίως στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδική σεξουαλικής κακοποίησης άντλησαν όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου το απόγευμα στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, παρουσία της  εκπροσώπου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας , της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γιούλη Μητροκώστα και ομιλήτρια την Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ.Έλενα Ράπτη.

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, είναι μια καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης που ανήκει στο πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά». Η καμπάνια απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Βασική προτεραιότητα της εκστρατείας είναι να παρέχει στα παιδιά, τις οικογένειες, τους κηδεμόνες, την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία ευρύτερα, την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα, προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται σωστά και αποτελεσματικά, όλα τα περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.

Η κ. Ράπτη η οποία είναι συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση, ενώ ανέλυσε τις 5 σημαντικές πτυχές του κανόνα των εσωρούχων, αναφέροντας πως, σημαντική είναι η πρόληψη, ενώ τελικός στόχος, η πλήρης εξάλειψη του φαινομένου.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι, το 16% των παιδιών της χώρας μας έπεσαν θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Κανόνας του εσωρούχου αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους, ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια. Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων; Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία. Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.


1 σχόλιο για “Σημαντική η εκδήλωση με την Έλενα Ράπτη στην Πρέβεζα – Το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης”

  1. Ο/Η Μητροκωστα Παναγιώτα (Γιουλα) λέει:

    Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και την προβολή της εκδήλωσης που σκοπό έχει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων και ως Τ.Α να λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστής ισχύος του μηνύματος της προληψης και της αποφυγής αυτού του φαινομενου.Της παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης.
    Στην διάθεση σας
    Με τιμή
    Μητροκωστα Παναγιώτα (Γιουλα)
    Αντ/χης – Εντεταλμένη Περ/κη Σύμβουλος
    Αναπλ.Προεδρος Π.ΕΠ.ΙΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites