Επικοινωνιακά κερδισμένος ο Αλέκος Καχριμάνης με τον πλειστηριασμό της Spider

Επικοινωνιακά κερδισμένος, από την όλη ιστορία της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στον πλειστηριασμό των πρώην εγκαταστάσεων της μεταλλοβιομηχανίας SPIDER στην περιοχή «Καρδαμίτσια» των Ιωαννίνων, βγήκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καρχιμάνης.

Μπορεί τελικά η Περιφέρεια Ηπείρου να μην μπόρεσε να συμμετέχει στον πλειστηριασμό εξαιτίας μιας προσφυγής που κατατέθηκε από γυναίκα “φάντασμα” στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο ο βασικός στόχος, να πάρουν οι εργαζόμενοι μέρος του τιμήματος της επιχείρησης επετεύχθη, καθώς με όλο αυτό τον ντόρο που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και μετά από αρκετούς πλειστηριασμούς που είχαν κηρυχθεί άγονοι, τελικά βρέθηκε πλειοδότης.

Κατακεραυνώνουν Ριζόπουλο, Δημητρίου και Περιφερειακό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι της Spider AE.

Ο δεύτερος στόχος της Περιφέρειας που ήταν , η απόκτηση του οικοπέδου και των κτιριακών εγκαταστάσεων, δεν επιτεύχθηκε και τώρα θα αναζητηθεί άλλος χώρος για τη δημιουργία του Εκθεσιακού χώρου, σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας που έχει εκπονηθεί.

Όπως εξήγησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε  στο λόγο που η Περιφέρεια δεν συμμετείχε τελικά στον πλειστηριασμό, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως είχε αποφασιστεί, κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατατέθηκε προσφυγή την 1η Νοεμβρίου από φερόμενη κάτοικο Ιωαννίνων (με δεδομένο ότι είναι άγνωστο πρόσωπο από ιδιοκτήτες/ενοίκους της πολυκατοικίας στη Διεύθυνση που έχει δηλώσει) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ως είχε υποχρέωση την παρέπεμψε την επόμενη ημέρα (2 Νοεμβρίου) στην Επιτροπή του Άρθρου 18. Μετά την ενημέρωση που έγινε, «εμείς δεν προβήκαμε σε καμία ενέργεια για έκδοση εγγυητικής για συμμετοχή στον πλειστηριασμό, αλλά και δεν το ανακοινώσαμε προκειμένου να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι μέσω της συμμετοχής κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου. Ο σκοπός επιτεύχθηκε καθώς υπάρχει πλειοδότης που απέκτησε το ακίνητο για τις δικές του ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ως προς το περιεχόμενο της προσφυγής, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι η προσφεύγουσα επικαλείται «έννομο προσωπικό συμφέρον» που συνίσταται στη διάθεση εκ μέρους της ακινήτου στην περιοχή «Κατσικά». Μετά τη σημερινή κοινοποίηση της προσφυγής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής στην Επιτροπή του Άρθρου 18, η Περιφέρεια προτίθεται να υποβάλλει αίτημα στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιωαννίνων για την χορήγηση κτηματολογικού φύλλου του εν λόγω ακινήτου, ώστε να διαπιστωθεί  αν είναι υπαρκτό ή όχι.

«Όλο αυτό τον καιρό ακούστηκαν  κουβέντες που θίγουν   την προσωπικότητά μου,   από ανθρώπους που από πλευράς ηθικής και τιμιότητας  δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν τέτοια θέματα εδώ», τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του για να προσθέσει ότι «λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι κρινόμαστε από τις έως σήμερα πράξεις μας».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό εκδήλωσης της Περιφέρειας για συμμετοχή στον πλειστηριασμό, που προκλήθηκε μετά από αρχικό αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νικολάου Ζήκου και την υποβολή εγγράφου αιτήματος των εργαζομένων. Ακολούθησε διαβούλευση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις παρατάξεις που όλες, πλην μιας, ήταν σύμφωνες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου στον πλειστηριασμό, βάσει των οποίων ελήφθη η απόφαση σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της σύνθεσης του.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites