Την διπλωματική του εργασία για το χρέος παρουσιάζει ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης

Παρουσίαση της Διπλωματικής εργασίας του Ταξιάρχη Κωστόγιαννη με θέμα «ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ»  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκέμβρη στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

 

Το πρόβλημα του χρέους  είναι μια αληθινή μάστιγα για τον κόσμο της εργασίας και η συζήτηση για αυτό ξεπερνά τα στενά όρια μιας ακαδημαϊκής συζήτησης.  Το χρέος αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλες τις χώρες  και αργά ή γρήγορα θα χρησιμοποιηθεί για να πτωχεύσει και να καταστρέψει ολόκληρους λαούς, όπως τώρα συμβαίνει στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη εργασία επιχειρεί να ξεπεράσει  την οποιαδήποτε εθνική αφήγηση δημιουργίας και επιχειρηματολογεί υπέρ της καθολικότητας και της ταξικότητας του προβλήματος του χρέους απαντώντας στα ερωτήματα:  «Χρωστά μόνο η Ελλάδα;», « Σε ποιους χρωστούν οι χώρες του πλανήτη γη;», «Ποιοι καλούνται να αποπληρώσουν το χρέος της κάθε χώρας;»

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τον πολλαπλασιασμό της κυκλοφορίας του χρήματος από την πρώτη στιγμή της έλευσης του ευρώ, μέσα από επίσημα πρωτογενή στοιχεία των Ετησίων Εκθέσεων της ΕΚΤ, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν δει το παραμικρό φως της δημοσιότητας. Ο μηχανισμός αυτός αποτελεί τη «χρυσοτόκο όρνιθα» που γεμίζει κέρδη την ΕΚΤ και χρέη τα κράτη και τους λαούς.

Παρουσιάζονται τα στοιχεία του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους της Ελλάδας επιμερισμένα στο χρέος της γενικής κυβέρνησης, στο χρέος της Τράπεζας της Ελλάδος και στο χρέος των λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αναλύεται ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων στην ασύλληπτη ληστεία μέσω των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων (560/2008 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και  όλοι οι νόμοι των ανακεφαλαιοποιήσεων στην Ελλάδα).

Η αγορά από τα hedge-funds, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των  τραπεζικών  μετοχών   των ανακεφαλαιοποιημένων με  δισεκατομμύρια ευρώ  στις  εξευτελιστικές τιμές € 0,01(Eurobank),€ 0,02 (Εθνική Τράπεζα),  € 0,03 (Πειραιώς) και   € 0,04 (Alpha).

 

Η εργασία υιοθετεί το συμπέρασμα πως:

-Το σύνολο των μηχανισμών που δημιουργούν το χρέος είναι άδικοι και ταξικοί, στηρίζονται στην κλοπή και ιδιοποίηση δημοσίου χρήματος, στην τοκογλυφία και στη διασπάθιση των δημόσιων οικονομικών πόρων σε τράπεζες και ιδιώτες

-Τα χρέη  αποτελούν πλασματικά  παρασιτικά κεφάλαια, που δεν έχουν την πραγματική παραγωγική υπόσταση αλλά τρέφονται από τις σάρκες του κοινωνικού συνόλου και τα οποία πρέπει μονομερώς να διαγράψουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί αν δε θέλουν οι ίδιοι να καταστραφούν.

 

Ο στόχος της δημόσιας αυτής παρουσίασης είναι μεταξύ άλλων η κατάρριψη των κυρίαρχων μύθων, που, χωρίς ντροπή, βρίζουν τους εργαζόμενους και τους πραγματικούς παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου ως τεμπέληδες καθώς και η ανάδειξη των  τεράστιων  συνεπειών των χρεών στο γκρέμισμα των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, που δεν πρέπει απαθείς να παρακολουθούμε.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites