Με πλεόνασμα έκλεισε το 2017 για το Δήμο Πρέβεζας – Κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον απολογισμό το Δημοτικό Συμβούλιο

Ικανοποιητική κρίνεται, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του Ορκωτού Λογιστή Φαίδων Τζώρα, η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πρέβεζας για το 2017. Κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου , για την έγκριση του ισολογισμού και απολογισμού του για το έτος 2017, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του οικονομικού ελέγχου των καταστάσεων του Δήμου Πρέβεζας.

Στην τοποθέτηση του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάζορος Πιπιλίδης ανέφερε πως, το 2011 που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή, οι υποχρεώσεις του διευρυμένου πια Δήμου Πρέβεζας άγγιζαν τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα, μετά από ορθολογική διαχείριση, οι υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 16 εκατομμύρια ευρώ περίπου, πέφτοντας κάτω από τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ.

“Αυτό που καταφέραμε ειδικά τα 7 τελευταία χρόνια είναι να έχουμε ισορροπήσει τα οικονομικά του Δήμου και ο ένας χρόνος από τον άλλον να μην έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις.Τα 4 τελευταία χρόνια οι ισολογισμοί είναι πλεονασματικοί.Περάσαμε αυτά τα 9 χρόνια μία μεγάλη διαδρομή, επίπονη, αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, η οικονομική κατάσταση όπως την εμφανίζει το σώμα ορκωτών λογιστών, δείχνει μία σοβαρή κατάσταση στο Δήμο, ελεγχόμενη.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πιπιλίδης.

Η μεγάλη μείωση κατά 16 εκατομμύρια ευρώ στις υποχρεώσεις του Δήμου Πρέβεζας, μέσα σε 7 χρόνια,  έκανε τον Δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Γιώργο Νίτσα να θέσει ένα εύλογο ερώτημα . Ο κ. Νίτσας ζήτησε από τον κ. Πιπιλίδη να του αναλύσει από που προήλθαν αυτά τα 16 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία ο Δήμος μπόρεσε να πληρώσει υποχρεώσεις του. Απαντώντας στον κ. Νίτσα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών είπε πως, τα ποσά αυτά εξασφαλίστηκαν από τον εξορθολογισμό των δαπανών, θυμίζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι , όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος δεν προχώρησε σε καμία αύξηση των Δημοτικών τελών, ενώ από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γεώργιος Φραγκούλης συμπλήρωσε πως, σημαντική βοήθεια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, ήταν και τα περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιχορηγήθηκε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ωστόσο, όπως προέκυψε και από την έκθεση του κ. Τζώρα, μεγάλο αγκάθι για το Δήμο της Πρέβεζας είναι ότι, μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του δεν έχει κατοχυρωθεί, γεγονός που μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει νέες υποχρεώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, επιβαρύνοντας τα οικονομικά του Δήμου. Στο γεγονός στάθηκαν ιδιαίτερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωσήφ Σπυράκος, Βασίλης Κωστούλας και Γιώργος Νίτσας.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης μίλησε για την δύσκολη περίοδο που πέρασε οικονομικά ο Δήμος Πρέβεζας, θυμίζοντας ότι το 2011, βρέθηκε αντιμέτωπος με το κίνδυνο της χρεωκοπίας, αφού ήταν στους 14 πιο υπερχρεωμένους δήμους της χώρας μας.”Από τότε καταβάλαμε σκληρή προσπάθεια. Δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε το πραγματικό χρέος. Σήμερα πάμε καλά και υπάρχει μία θετική εξέλιξη. Ο Δήμος μας πατάει καλύτερα. Αυτά τα χρόνια τον κρατήσαμε όρθιο. Πήγαμε σε περικοπή αλόγιστων δαπανών.Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν σε αυστηρή και σκληρή επιτήρηση. Εμείς θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτή τη βάση που στήσαμε” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαϊλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, τον νυν Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Λάζαρο Πιπιλίδη, αλλά και τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Φραγκούλη.

Κατά του ισολογισμού ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γιώργος Νίτσας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites