Μαύροι καπνοί σκέπασαν τον Πρεβεζάνικο ουρανό …

Μια σοβαρή καταγγελία που αφορά καύση πλαστικών έγινε στο mypreveza.gr. Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε αναγνώστης αργά το απόγευμα το μεγάλο αυτό σύννεφο καπνού που βλέπετε στην φωτογραφία,μαζί με μια έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού, “σκέπασε” τον Πρεβεζάνικο ουρανό κοντά στο Υδραγωγείο.

Αρκετές φορές πολλοί συμπολίτες μας αντί να συγκεντρώσουν τις πλαστικές συσκευασίες και τις τοποθετήσουν σε κάδους ανακύκλωσης, προτιμούν την εύκολη λύση του επί τόπου καψίματος, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις στο περιβάλλον να είναι σημαντικές. Οι καπνοί αυτοί, είτε εισπνέονται από τους ίδιους ή από τους γείτονές τους και επικάθονται σε κηπευτικά και λοιπά αγροτικά προϊόντα με όλες τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ιδίων αλλά και των άλλων συνανθρώπων τους.

Ως γνωστόν, η ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και σκουπιδιών απαγορεύεται. Εγκυμονεί δε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Εκλύονται στην ατμόσφαιρα ουσίες όπως διοξίνες, πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, πολυχλωριωμένα διφαινύλια κλπ. Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνες ενώσεις, κάποιες από τις οποίες είναι επιβλαβείς ακόμη και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις. Ο άνθρωπος μπορεί να εκτίθεται μέσω του αέρα που αναπνέει, ή και μέσω των προϊόντων που καταναλώνει, όταν οι ουσίες αυτές εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι καπνοί προέρχονται από την καύση πλαστικών, ωστόσο  οφείλουμε να καταγράψουμε την καταγγελία, γιατί είναι σοβαρή και αφορά την δημόσια υγεία.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μικρά Ασία, η γη μας”  στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης 

05/08/2022, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου ξεκινάει ο δεύτερος ψεκασμός του προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας

05/08/2022, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσει το νέο διευρυμένο Ολοήμερο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία μέχρι 5:30μμ

04/08/2022, 1:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites