Επικίνδυνα “παιχνίδια” σε βάρος των εργαζομένων της Spider

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για διάφορα τρέχοντα θέματα, έγινε στη σημερινή συνεδρίαση από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, μετά από ερωτήσεις που έθεσαν περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε κινήσεις παρασκηνίου που διαπιστώνονται για να τον πλήξουν προσωπικά, είτε με χρήση πλαστών εγγράφων, είτε με ανυπόστατες καταγγελίες στις Εισαγγελικές αρχές και όχι μόνο:

Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις:

  1. Στην υπόθεση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον πλειστηριασμό για τα ακίνητα της πρώην μεταλλοβιομηχανίας SPIDER, καθώς όπως αποδείχτηκε η προσφεύγουσα κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, όπως ανύπαρκτο αποδείχτηκε με βεβαίωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων και το δήθεν διαθέσιμο ακίνητο για χρήση του από την Περιφέρεια ως Εκθεσιακό Κέντρο.
  2. Η δεύτερη περίπτωση αφορά καταγγελία που προκάλεσε εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των φορολογικών στοιχείων συναλλαγής της Περιφέρειας Ηπείρου με επιχείρηση εστίασης των Ιωαννίνων κατά τα έτη 2011 και 2013, που ουδέποτε υπήρξε.   Καταγγελία που κατά τον Περιφερειάρχη μάλλον συνδεόταν με τους δύο γάμους των παιδιών του. «Σε κάθε προεκλογική περίοδο περνάω δια πυρός και σιδήρου. Αλλά πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογράμμισε.

 

Όσον αφορά το ζήτημα των ακινήτων της πρώην SPIDER επανέλαβε πώς η συμμετοχή της Περιφέρειας προκλήθηκε μετά από αίτημα των εργαζομένων, εξήγησε πως δεν συμμετείχε μετά από ενημέρωση που είχε-  την επόμενη της διαβίβασης της απόφασης- από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας για κατάθεση προσφυγής από πολίτη (που όπως προαναφέρθηκε είναι ανύπαρκτη) και η οποία θα διαβιβαζόταν προς έλεγχο στην Επιτροπή του Άρθρου 18, η οποία τελικά μετά την παρέλευση των προθεσμιών για τον πλειστηριασμό δεν τη συζήτησε.  «Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με τους εργαζόμενους, ούτε και με συνειδήσεις», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε σειρά παρεμβάσεων που έγιναν για το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών, μεταφέροντας στο Σώμα, την θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δεν μπορεί να αλλάξει πλέον η μελέτη.

Ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πρόταση που κατέθεσε για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, την οποία για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε αναγκαία προκειμένου να μην επιδεινωθεί το τεράστιο ζήτημα απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων για τους αγρότες.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Σύβοτα: Νεκρή 62χρονη από πτώση αλεξίπτωτου θαλάσσης

08/08/2022, 9:25 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον Εισαγγελέα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη μη λειτουργία των ΣΜΑ, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή και για το θέμα του υπολείμματος

04/08/2022, 11:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρωτιά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για τα Ξενοδοχεία της Ηπείρου 

03/08/2022, 1:21 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Ιστορική συνεδρίαση για τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων – Με ισχυρή πλειοψηφία ζητά να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες του

02/08/2022, 12:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τραγικό δυστύχημα στην Ιόνια Οδό

01/08/2022, 10:26 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 862 ανέρχονται οι «κενές» θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

29/07/2022, 2:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites