Στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα οι μαθητές της Πρέβεζας

photo αρχείου ιντερνετ

Κάλεσμα προς όλους τους μαθητές να βγουν στους δρόμους στις 29 Οκτώβρη, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας και καλεί στη μαθητική πορεία που διοργανώνεται στις 10 το πρωί στο Φόρο. 

Με το σύνθημα: «Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!», η συντονιστική επιτροπή επισημαίνει:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει χειρότερο το σχολείο να μην κατατεθεί!

Έπειτα από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλα τα σχολεία μας στην Πρέβεζα, αποφασίσαμε οι εκλεγμένοι σε 5μελή, 15μελή και οι αγωνιστές μαθητές από γυμνάσια, λύκεια και από το Μουσικό σχολείο να οργανώσουμε τον αγώνα μας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας. Να συντονιστούμε, γιατί ξέρουμε ότι όταν είμαστε όλοι οι μαθητές ενωμένοι μπορούμε να τους τρομάξουμε, μπορούμε να τους κάνουμε να μας φοβηθούν. Αυτό έχει δείξει η Συντονιστική Επιτροπή της Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια που υπάρχει.

Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό!

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Έχουμε πάρει αποφάσεις από το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το Μουσικό σχολείο και το 2ο Λύκειο και θα συμμετέχουμε στη μεγάλη μαθητική πορεία, ενώ και άλλα σχολεία συζητάνε να συμμετάσχουν. Στις 29 Οκτώβρη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Πρέβεζας! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!!

Πριν λίγες εβδομάδες πήγαμε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας.

  • Υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές στα σχολεία (2ο ΓΕΛ, 1ο ΓΕΛ).
  • Στο 2ο Λύκειο υπάρχει μόνο 1 καθηγήτρια παράλληλης στήριξης, ενώ χρειάζονται περισσότεροι. Σε άλλα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ένας, ενώ υπάρχουν συμμαθητές μας που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.
  • Στο Μουσικό σχολείο, οι καθηγητές μουσικής που ήρθαν φέτος είναι ελάχιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μάθουμε μουσική και το ζήτημα με το κτιριακό είναι απαράδεκτο. Επιπλέον, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα μουσικά όργανα που μαθαίνουμε.
  • Στο ΕΠΑΛ ζητάνε να πληρώνουμε για τις φόρμες εργασίας για την ειδικότητα από την τσέπη μας.
  • Η κατάσταση με τα φροντιστήρια έχει ξεφύγει, αφού όλοι μας πηγαίνουμε και οι γονείς μας αναγκάζονται να στερούνται και να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να πάμε, αφού είναι “υποχρεωτικό”.
  • Και πέρα από όλα αυτά, ετοιμάζουν και νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το Λύκειο.

Και η απάντηση… έτσι είναι η κατάσταση…

Τέρμα η κοροϊδία!!!

Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους, με το οποίο:

  • Θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικέςx2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  • Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία, αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.
  • Θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.
  • Θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά, σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Είναι θράσος να λέει η κυβέρνηση και το υπουργείο πως έχει επιστρέψει η κανονικότητα στα σχολεία, την ώρα που δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα!  Και ο κατάλογος των εμποδίων που συναντάμε για να μορφωθούμε δεν έχει τελειωμό…

Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση:

  • Που συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έβαλαν και την Παιδεία στο μνημόνιο.
  • Και τον υπουργό Παιδείας, που λέει πως είναι ουτοπία να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει.

Το μόνο που είναι ουτοπία είναι να νομίζουν πως θα κάτσουμε στ’ αυγά μας!

Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο που μας εξοντώνει και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που το κάνει πιο εξοντωτικό!

Να μη σκεφτούν ούτε να το καταθέσουν!

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δεν θα μας κοιτάει στην τσέπη, για Παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Αγωνιζόμαστε για Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

29 Οκτώβρη κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές στους δρόμους!!! 

Μαθητική πορεία 10.00 στο Φόρο.

Ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μεγάλη μαθητική μας πορεία!  

Πραγματοποιούμε δράσεις στα σχολεία αυτή τη βδομάδα, ώστε στις 29 Οκτώβρη να βουλιάξουμε την Πρέβεζα μαζί με όλους τους μαθητές από όλη την Ελλάδα και να ετοιμάσουμε και τους επόμενους μεγάλους αγώνες μας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιό της!

  1. Στέλνουμε το νομοσχέδιο πίσω στο υπουργείο Παιδείας, έπειτα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Στέλνουμε μαζικό μήνυμα! Φτιάχνουμε φακέλους-πακέτα με το νομοσχέδιο σε κάθε σχολείο και τάξη και τα στέλνουμε ταχυδρομικώς στο υπουργείο Παιδείας. Στόχος μας να γεμίσει το υπουργείο Παιδείας με τους φακέλους μας!
  2. Γεμίζουμε τα σχολεία μας με πανό, αφίσες και αυτοκόλλητα. Να μάθουν όλοι οι συμμαθητές μας για τη μεγάλη μαθητική πορεία.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας, για αναλώσιμα, για εξοπλισμό (φόρμες εργασίας, κλπ.).
  • Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
  • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα και για όλους τους μαθητές, καθώς και καθηγητές για παράλληλη στήριξη.
  • Να έρθουν τώρα όλοι οι καθηγητές μουσικής στα Μουσικά σχολεία. Να δοθεί κονδύλι για τις ανάγκες σε μουσικά όργανα.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στη Φιλιππιάδα.

Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι παλέψουμε για τα δικαιώματά μας!!!».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites