Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής στο Θεσπρωτικό

Επιτροπής Αγώνα για τη Διατήρηση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Θεσπρωτικό και Δήμου Ζηρού

Έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την διατήρηση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Θεσπρωτικό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου – Λυκείου Θεσπρωτικού, συγκέντρωση επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης επιτροπής.

Κατά την συνάντηση, αφού συζητήθηκε η κατάσταση και υπογραμμίστηκαν οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν, εάν εφαρμοστεί η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό, (το μοναδικό που κλείνει σε όλη την Ήπειρο) αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν: Αύριο Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής στο Θεσπρωτικό.

Ο εμπορικός σύλλογος Θεσπρωτικού πρότεινε στα μέλη του, και έγινε αποδεκτό, να κλείσουν τα καταστήματα στο Θεσπρωτικό αύριο από τις 10 το πρωί και για όση ώρα διαρκέσει η εκδήλωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να μπορέσουν τα μέλη του να δώσουν δυναμικό ‘παρών’.

Να εξουσιοδοτήσουν την επιτροπή αγώνα να ανοίξει σελίδες στα social media προκειμένου να εκφραστεί πιο έντονα και γενικευμένα η αντίδραση του κόσμου και να αναδειχτούν τα τρανταχτά επιχειρήματα των πολιτών για την ανάγκη διατήρησης του Υποκαταστήματος.

Να γίνουν παραστάσεις προς τους υπευθύνους της Εθνικής Τράπεζας αλλά και προς Υπουργούς και άλλα πολιτικά και σημαίνοντα πρόσωπα, προκειμένου να ασκηθεί εντονότερη πίεση προς την διοίκηση της Τράπεζας.

Να κληθούν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού να δώσουν δυναμικό ‘παρών’ στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους και δεν αναιρεθεί η απόφαση, να αρθούν οι καταθέσεις προς την Εθνική Τράπεζα, κάτι που ανήγγειλε ότι θα κάνει και ο Δήμος Ζηρού με τα ταμειακά του διαθέσιμα.

Επίσης εκφράστηκε η ικανοποίηση προς τους Δήμους Πρέβεζας και Δωδώνης για τη  συμπαράσταση, όπως επίσης και προς το Επιμελητήριο Πρέβεζας αλλά και τον Βουλευτή κ. Στέργιο Γιαννάκη ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

 

Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, αναφέρθηκε στις ενέργειες και στις παρεμβάσεις του Δήμου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites