ΑντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το βροντερό σύνθημα που φώναξαν οι διαδηλωτές στην Πρέβεζα  “ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” που ακούστηκε μέχρι τη βάση του Ακτίου πραγματοποιήθηκε  το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Ένα συλλαλητήριο ενταγμένο στην πολύμορφη δράση που ανέπτυξε το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα όπου υπήρχαν βάσεις  ή σχεδιάζονται να φτιαχτούν νέες.

Από νωρίς το απόγευμα εργαζόμενοι νέοι και συνταξιούχοι μαζεμένοι στην κεντρική αγορά της πόλης  με ανακοινώσεις και συνθήματα καλούσαν το λαό της Πρέβεζας στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Μέχρι της 7 είχαν συρρεύσει στο χώρο της συγκέντρωσης εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, αντιιμπεριαλιστές από όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα. Με παλμό που δονούσε την πόλη βροντοφώναξαν «οι Ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Με το ίδιο τρόπο και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας πραγματοποίησε την ομιλία του. Ανέφερε: «Από εδώ την Πρέβεζα λίγα χιλιόμετρα από τη βάση τη Νατοϊκή Βάση των AWACS στο Άκτιο δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να αντιπαλέψουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο.

Από το Άκτιο στη Σούδα τον Άραξο την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα και όπου αλλού επιτάσσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών η κυβέρνηση θα παραδώσει τις υποδομές, τα ναυπηγεία, τις ένοπλες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ. Όλα αυτά στα πλαίσια της κανονικότητας που ευαγγελίζεται αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Μια κανονικότητα όμως που εμπεριέχει μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους, εξαντλητικά ωράρια και εντατικοποίηση, φοροληστεία και περιστολή των κοινωνικών δαπανών σε υγεία παιδεία πρόνοια. Μια κανονικότητα που είναι σωστό να ξυλοφορτώνει αγωνιστές φοιτητές επειδή επιχείρησαν ενέργειες ενάντια σε σύμβολα του ιμπεριαλισμού όπως το άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα.

Δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε την φτώχεια, ούτε την εξαθλίωση, ούτε το ΝΑΤΟ και τους πολέμους.  Τους λέμε πως η κανονικότητα τους δε θα περάσει και το ΚΚΕ δε θα γίνει μέρος αυτής της κανονικότητας.  Με την πάλη του και το λαό θα αντιπαλέψει τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε σύμπλευση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση του Ακτίου και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους τη πόλης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites