Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Κώτσης

Συνεχίζεται το “ξήλωμα” της παράταξης του νυν δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη, ο οποίος συνεχίζει να μετρά απώλειες στο Δημοτικό αλλά και το τοπικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Μετά την διπλή ανεξαρτητοποίηση των μελών του τοπικού συμβουλίου Γιώργου Πάντη και Έλλης Γκάνα – που συνέπεσε με την ανεξαρτητοποίηση του Βαγγέλη Ροπόκη – άλλη μία διπλή και αυτή τη φορά, ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Μπαϊλη, ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες.

Σειρά αυτή τη φορά πήραν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κώτσης και ο τοπικός σύμβουλος κ. Τάσος Πουρναρόπουλος. Στην κοινή τους επιστολή προς το Δήμαρχος, αφήνουν σοβαρές αιχμές για προεκλογικές εξυπηρετήσεις και ούτε λίγο, ούτε πολύ τον εγκαλούν για την απόφαση του να ξαναδιεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα, από τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και από στενούς συνεργάτες σας, ότι έχετε ήδη δρομολογήσει την υποψηφιότητά σας για το Δήμο Πρέβεζας, χωρίς καν, ως οφείλατε, να έχετε δρομολογήσει συγκέντρωση της Δημοτικής Ομάδας, του Ψηφοδελτίου ή της Δημοτικής μας Παράταξης.

Θα είχατε έτσι την ευκαιρία να ακούσετε, εκτός από τις κολακείες, και αντίθετες απόψεις, οι οποίες πιθανόν σας προβλημάτιζαν και ίσως να σας απέτρεπαν από την λαθεμένη κατά την άποψή μας απόφαση να διεκδικήσετε μια ακόμη θητεία στην Αυτοδιοίκηση, την 5η κατά σειρά.

Αντί αυτού του σωστού και δημοκρατικού τρόπου, εσείς επιλέξατε να πάρετε μόνος ή με πολύ λίγους, την απόφαση να είστε εκ νέου υποψήφιος.

Και μη βιαστείτε να μας διαψεύστε και να πείτε ότι δεν έχετε καταλήξει ακόμη σε οριστικές αποφάσεις, με το επιχείρημα ότι είναι μακριά ακόμη οι εκλογές ή γιατί δεν έχετε το χρόνο, αφού ασχολείστε με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Μη τα ισχυριστείτε αυτά, τουλάχιστον δημόσια, γιατί σας διαψεύδει η ίδια σας η πρακτική και πολιτική συμπεριφορά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και πολύ καιρό, οι μόνες συζητήσεις που γίνονται στο γραφείο σας και το αποκλειστικό σας μέλημα, είναι οι επερχόμενες εκλογές.

Κύρια απασχόληση δική σας και των συνεργατών σας, δεν είναι παρά σε ποιον θα τηλεφωνήσετε, ποιον θα καλέσετε στο γραφείο, ποιοι άλλοι θα είναι υποψήφιοι για Δήμαρχοι, .. κοκ

Άλλωστε πολλοί συμπολίτες δημόσια δηλώνουν ότι έχετε καλέσει εσείς προσωπικά στο γραφείο σας, να συζητήσετε τη συμμετοχή τους στο νέο ψηφοδέλτιο.

Επίσης είναι ευρέως διαδεδομένο ότι αυτή την περίοδο, υπάρχουν πολλές «προσωπικές εξυπηρετήσεις»..

Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα έργα που δημοπρατούνται το τελευταίο διάστημα για να διαπιστώσει ότι όλοι οι διαθέσιμοι πόροι του Δήμου, διατίθενται σε μικροέργα, σε μικροεξυπηρετήσεις και σε ασφαλτοστρώσεις, που ναι μεν είναι απαραίτητες, δεν θα έπρεπε όμως να αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής.

Είναι αυτά τα έργα που οι συμπολίτες μας τα ονομάζουν προεκλογικά «ρουσφέτια»….

 

Όλοι το ξέρουν, όλοι το αντιλαμβάνονται, όλοι το συζητάνε, ότι θέλετε να είστε και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος..

 

Κύριε δήμαρχε:

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα κίνητρα που σας οδήγησαν σ’ αυτή σας την απόφαση.

Ούτε γνωρίζουμε ποιοι είναι εκείνοι που σας εισηγούνται να έρθετε αντιμέτωπος με τη δικιά σας άποψη, αυτή που το 2014 είχατε εκφράσει δημόσια σε όλους τους τότε υποψήφιους σας.

Σας θυμίζουμε λοιπόν ότι πριν ακριβώς 5 χρόνια μας δηλώνατε σε όλους τους τόνους «ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία»…

 

Αυτό που με βεβαιότητα γνωρίζουμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου θεωρεί ότι 2 ολόκληρες δεκαετίες Δημαρχιακής θητείας είναι μια ιδιαίτερα μακρά περίοδος, στην οποία ότι έχει να προσφέρει ένας πολιτικός, το έχει προσφέρει.

Και χρησιμοποιούμε αυτή την επιεική διατύπωση, γιατί δεν θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις «αιχμηρές» εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι πολίτες του Δήμου, για την απόφασή σας να συνεχίσετε.

Άλλωστε κ. Δήμαρχε δεν είναι λίγα τα στελέχη της Δημοτικής μας ομάδας τα οποία κατά καιρούς σας έχουν εγκαλέσει δημόσια για λάθη και παραλείψεις, για απουσία σχεδίου και οράματος, για μικροπολιτική, για έλλειψη συντονισμού και τόσα άλλα, χωρίς ποτέ να δώσετε σε όλα αυτά μια πειστική απάντηση.

Όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται δε σας προβληματίζουν;

Ποια θα είναι η απάντηση σε όσους θα σας εγκαλούν ότι δεν κάνατε όσα υποσχεθήκατε;

Θα πείτε ότι δεν προλάβατε και θέλετε χρόνο να ολοκληρώσετε το έργο σας;

Δεν προλάβατε 2 ολόκληρες δεκαετίες και χρειάζεστε και άλλο χρόνο;

Και τι θα απαντήσετε σε όσους σας καταλογίζουν, ότι τα τελευταία χρόνια η Πρέβεζα και ο Δήμος ολόκληρος είναι παραιτημένος και δεν έχει γίνει κάτι για το οποίο θα μας θυμούνται οι πολίτες;

Και ποια τέλος πάντων θα είναι η καινούρια πρόταση που θα καταθέσετε προεκλογικά στους πολίτες;

Τι έχετε δηλ. να πείτε για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ό Δήμος, τι έχετε να πείτε για το νοσοκομείο, για το λιμάνι, την κυανή ακτή και όλη την παράκτια ζώνη, το κοιμητήριο, το κολυμβητήριο, τα σχολεία;

Τι θα πείτε για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την ανεργία που μαστίζει την νεολαία μας;

Τι απολογισμό θα κάνετε και τι καινούριες προτάσεις έχετε να καταθέσετε, ώστε οι πολίτες να σας στηρίξουν και πάλι;

Αγαπητέ δήμαρχε.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που μας παραχωρήσατε, ανάλογα με τις ευθύνες που μας αναθέσατε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε τις προσπάθειες κανενός.

Θέλουμε όμως να σας γνωστοποιήσουμε τη διαφορετική μας άποψη και διαφωνία. Αναφαίρετο δημοκρατικό σας δικαίωμα, είναι να πάρετε όποια απόφαση θέλετε, εμείς όμως επειδή διαφωνούμε, σας δηλώνουμε ότι πλέον δεν θα σας ακολουθήσουμε.

 Σας γνωρίζουμε, ότι από σήμερα αποχωρούμε από την Δημοτική σας Παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» και θα παραμείνουμε ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας αγωνιζόμενοι με όλες μας τις δυνάμεις για όσα δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας, όταν πριν από 5 χρόνια ζητούσαμε την ψήφο τους.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι θα είμαστε παρόντες στην Αυτοδιοίκηση και στο μέλλον και θα στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια που θα εγγυάται μια άλλη πολιτική, πιο ελπιδοφόρα για το Δήμο Πρέβεζας.

 

  Ο Δημοτικός Σύμβουλος                                     Ο Τοπικός Σύμβουλος

                     Κώτσης Δημήτρης                                   Πουρναρόπουλος Αναστάσιος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites