Δευτέρα, 01/06/2020

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας δεν ξέχασε την Κρυοπηγή ….

Την Κρυοπηγή Πρέβεζας επισκέφτηκαν την 26η Οκτωβρίου μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με σκοπό τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Κρυοπηγή είναι ένα από τα χωριά του νομού Πρέβεζας που δοκιμάστηκε την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, καθώς 23 κάτοικοι του χωριού εκτελέστηκαν στις 13 Απριλίου 1944, αφού είχαν προηγουμένως συλληφθεί και είχαν μεταφερθεί στην πόλη του Αγρινίου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο μνημείο που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της κοινότητας, κος Ντελής Νίκος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές, έδωσε τη σκυτάλη στον συνταξιούχο δάσκαλο, κο Τσούτση Βαγγέλη, ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στα γεγονότα.

Αυτός όμως που είχε τα πιο πολλά να πει ήταν ο 87χρονος κος Επαμεινώνδας Χρηστιάς, ο οποίος είχε ζήσει από κοντά τα γεγονότα, όντας ο ίδιος 12-13 χρονών όταν συνέλαβαν τους συγχωριανούς του οι Γερμανοί.

Ο κύριος Επαμεινώνδας, έπειτα από την καθηλωτική του αφήγηση, δέχτηκε τις ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε μουσικά το σύνολο και η χορωδία του καθηγητή μουσικής κυρίου Δημήτρη Γιαννικόπουλου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κο Γιώργο Τζίμα, συνταξιούχο καθηγητή και κάτοικο της Κρυοπηγής, ο οποίος έφερε σε επικοινωνία το Μουσικό Σχολείο, με όλους τους φορείς της κοινότητας.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της σχολικής γιορτής και επίσκεψης υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η Έλλη Σιαπανίδου και η Σοφία Γιαννούλη.

πηγή : musicschoolpreveza.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ