ΠΡΕΒΕΖΑ : Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των επαγγελματιών για το Open Mall

Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της περιοχής παρέμβασης που έχει επιλεγεί από το Δήμο της Πρέβεζας, για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) , ξεκίνησε το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου ως συνδικαιούχος του προγράμματος, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου το απόγευμα στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην οποία οι επαγγελματίες – των οποίων η μικρή συμμετοχή ήταν αποκαρδιωτική – είχαν την ευκαιρία να έχουν άμεση ενημέρωση για τα όσα προβλέπει η συγκεκριμένη δράση.

Παρουσία λοιπόν εκπροσώπων του Δήμου, έγινε μια πιο αναλυτική παρουσίαση σχετικά με τις επεμβάσεις που σκέφτεται να υλοποιήσει ο Δήμος  στην περιοχή παρέμβασης, η οποία  ξεκινά από τα Δικαστήρια και τελειώνει στη Μητρόπολη περιλαμβάνοντας και τις οδούς 21η Οκτωβρίου, Μπιζανίου και όλες τις κάθετες αυτών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης καλωσόρισε του καταστηματάρχες που θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το Open Mall και επανέλαβε για ακόμα μια φορά την θέση του Επιμελητηρίου για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Σακκά με τον προϋπολογισμό του Προγράμματος, ο οποίος για το Δήμο ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ, έχει σχεδιαστεί μεταξύ άλλων η δημιουργία  δύο pocket park, το ένα μπροστά από την Θεοφάνειο Αίθουσα και το άλλο στα Δικαστήρια, η εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στη παραλία της πόλης, η δημιουργία παιδικής χαράς ΑμέΑ στην παιδική χαρά που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Κηποθέατρο, η δημιουργία Gym Park ( υπαίθριο γυμναστήριο) πάλι απέναντι από το Δημοτικό Κηποθέατρο, η μετατροπή της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης σε έναν σύγχρονο Κινηματογράφο, η δημιουργία 6 σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων, η αγορά ενός υβριδικού mini bus κ.α.

Από πλευράς του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος κ. Νίκος Γεωργάκος αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου, των ωφελούμενων επιχειρήσεων αλλά και στον αριθμό αυτών που βρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σαν σύνολο αριθμού επί της Εθνικής Αντιστάσεως είναι περίπου 80, επί της 21ης Οκτωβρίου οι ενεργές επιχειρήσεις είναι περίπου 25 και επί της Μπιζανίου 30. Οι κάθετες  αυτών (Σαιτάν Παζάρ και Χρήστου Κοντού) έχουν 30 περίπου καταστήματα. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, το ανησυχητικό επί των Οδών Μπιζανίου και 21ης Οκτωβρίου είναι, τα πολλά κλειστά καταστήματα, για τα οποία όμως προβλέπετε από το πρόγραμμα η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση τους. Η δουλειά που έχει να κάνει το Επιμελητήριο ως συνδικαιούχος του προγράμματος όπως τόνισε ο κ. Γεωργάκος είναι η ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής, καθώς επίσης και η προβολή και προώθηση της περιοχής παρέμβασης με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων πολιτισμού όπως για παράδειγμα, η Λευκή Νύχτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα λάβουν χρηματοδότηση 2 χιλιάδων ευρώ για να πραγματοποιήσουν εργασίες στην πρόσοψη των καταστημάτων τους, η μόνη ουσιαστικά υποχρέωση που θα έχουν είναι, για τουλάχιστον 3 χρόνια να μην ξηλώσουν τίποτα από αυτά που θα τοποθετηθούν σε αυτή.

Στη συνέχεια οι καταστηματάρχες έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις που θα έχουν αν συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι περισσότερες είχαν να κάνουν με τις κοινές προωθητικές δράσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα, αλλά και με το ωράριο των καταστημάτων. Τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου διαβεβαίωσαν τους επαγγελματίες ότι, δεν υπάρχει καμία δέσμευση των επιχειρήσεων από το πρόγραμμα σχετικά με τις κοινές προωθητικές ενέργειες και το ωράριο και πως το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Open Mall, είναι καθαρά υπόθεση των Εμπορικών Συλλόγων.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Καραμάνης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του συλλόγου αναφορικά με το πρόγραμμα. Το ίδιο έκανε και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νίκος Τζίμας, η επιχείρηση του οποίου εδρεύει στην περιοχή παρέμβασης. Ο κ. Τζίμας εξήρε την προσπάθεια του Επιμελητηρίου, όμως στάθηκε στις κοινές προωθητικές δράσεις κάνοντας συγκεκριμένες ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Open Mall.

Οι πρώτες αντιδράσεις των επαγγελματιών ήταν πάρα πολύ θετικές και μάλιστα αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να υπογράψουν την αίτηση για να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής, στη δράση. Όσοι επαγγελματίες δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο, μπορούν να μεταβούν εντός της εβδομάδας στα γραφεία του  ΔΩΔΩΝΗΣ 47 , να ενημερωθούν και να υπογράψουν την αίτηση.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites