Τρίτη, 26/03/2019

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τα κενά στα σχολεία του Νομού Πρέβεζας

Την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών στα σχολεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας.

Ακολουθεί η επιστολή :

Θέμα : «ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ»

 

              Κύριε Υπουργέ,

Ένα  μήνα μετά την έναρξη των σχολείων δυστυχώς παρατηρούνται αρκετά κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Συγκεκριμένα:

 

  1. Δύο (2) κενά δασκάλων Ειδικής Αγωγής για τα παρακάτω σχολεία  όπου υπάρχουν Τμήματα Ένταξης , τα οποία μέχρι στιγμής δεν λειτουργούν :

α) 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου

β) 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού

 

  1. Δύο (2) κενά δασκάλων ΖΕΠ για Τάξεις Υποδοχής που έχουν εγκριθεί και οι οποίες μέχρι στιγμής δεν λειτουργούν στα παρακάτω σχολεία:

α) 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου

                    β) Δημοτικό Σχολείο Καναλίου

 

  1. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ενώ έχουν εγκριθεί: α) για τα Δημοτικά  σχολεία 18 παράλληλες πλήρους ωραρίου και μία (1) για το ήμισυ του προγράμματος και β) για τα Νηπιαγωγεία τέσσερις (4) παράλληλες πλήρους ωραρίου και μία για το ήμισυ του προγράμματος έχουν προσληφθεί μόνο τέσσερις (4) για τα Δημοτικά και δύο (2) για τα Νηπιαγωγεία  δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών   και υποβαθμίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Ειδικής Αγωγής.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα παραπάνω κενά.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ