Τρίτη, 16/07/2019

Εκδήλωση με θέμα «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στον Κάτω Ρού του Αχέροντα»

Ο Σύλλογος των Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει το Σάββατο 27/10/2018 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Καναλακίου εκδήλωση, που αφορά την ιστορία του τόπου μας, τους  αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία μας. Επιπλέον θα γίνει  η σύνδεση τους  με το σήμερα στο τρίπτυχο: πολιτισμός -τουρισμός –ανάπτυξη.

 

«Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στον Κάτω Ρού του Αχέροντα»

 

Ομιλητές:

1.Α.Γραβάνη Κωνσταντίνα:  τ. Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, συνεργάτιδα του αείμνηστου καθηγητή της αρχαιολογίας  Σωτήρη Δάκαρη, ο οποίος  διενήργησε τις ανασκαφές στο Νεκρομαντείο και

 Β.Κατσικούδης Νικόλαος:  αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Το θέμα της ομιλίας τους θα είναι: «Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα».

 

  1. Δρ. Χουλιαράς Ιωάννης: Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με θέμα ομιλίας: «Βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί Ναοί στον Κάτω Ρού του Αχέροντα»

 

3.Κωσταντάκη Αθηνά:  αρχαιολόγος Msc , με θέμα: « Γραπτές πηγές και τεκμήρια για την περιοχή του Κάτω Ρου του Αχέροντα τα νεώτερα χρόνια».

 

4.Δήμητρα Δρόσου:  αρχαιολόγος  Msc  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με θέμα: «Η κατοίκηση στην κοιλάδα του Κάτω Ρού του Αχέροντα κατά την αρχαιότητα. Παρουσίαση των νέων αρχαιολογικών στοιχείων μέσα από το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας»

 

5.Ζέρβας  Γεώργιος : Σύμβουλος Επιχειρήσεων με θέμα: «Πολιτισμός-Τουρισμός –Ανάπτυξη»

Με αυτή την εκδήλωση δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να πληροφορηθεί  έγκυρα για την ιστορία του τόπου μας από επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την Ιστορία  και την αρχαιολογία της περιοχής του Φαναρίου, αλλά και για το πώς μπορούμε να προβάλλουμε  και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Διάρκεια 2.30 ώρες. Είσοδος ελεύθερη.                   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ