ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΠΡΟΣ : «Νέες ιδέες, «φρέσκα» μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα.»

Μία ημέρα γεμάτη συμβολισμούς, όπως είναι αυτή της επετείου από την απελευθέρωση της Πρέβεζας,  επέλεξε ο Βασίλης Γιάπρος, για να ανακοινώσει την κάθοδο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος.  Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Γιάπρος αναφέρθηκε στην σημειολογία της ημέρας,  λέγοντας χαρακτηριστικά : “σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Πρέβεζας  στις  21 Οκτωβρίου 1912 και θέλω να ευχηθώ  χρόνια πολλά στην πόλη  παράλληλα με την ευχή της απελευθέρωσης ελπίζουμε , ευχόμαστε και προσδοκούμε να απελευθερωθούν νέες υγιείς  και  δημιουργικές  κοινωνικές δυνάμεις του τόπου για να αλλάξει επιτέλους η πόλη όταν αναφέρομαι στην λέξη πόλη για την οικονομία του λόγου ,σαφώς αναφέρομαι στο Ζάλογγο ,το Λούρο και τις άλλες περιοχές της Πρέβεζας.”

Στη συνέχεια ο κ. Γιάπρος ανέλυσε το πως πήρε τελικά την απόφαση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας, επισημαίνοντας : “Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήθηκαν οι αγωνίες , οι φόβοι, η λαχτάρα θα έλεγα για το τι πρέπει να γίνει για την πόλη με πολλούς φίλους και συμπολίτες , θα έλεγα ότι ήταν στο μέγιστο βαθμό της έντασης η εκπεφρασμένη αγωνία για το τι πρέπει να γίνει , η πόλη δεν μπορεί να μείνει άλλο στο σημείο που είναι πίσω, πρέπει να πάει μπροστά και αυτός  ήταν ο κυρίαρχος λόγος και παράγοντας που μου έδωσε την πρωτοβουλία να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που σκοπό έχει να υλοποιήσει την αλλαγή της πόλης.

Εγώ και όσοι είμαστε σε αυτή την κοινή γραμμή  έχουμε με την Πρέβεζα μια ερωτική σχέση , θα έλεγα είναι μια σχέση πάθους, εδώ γεννηθήκαμε , εδώ μεγαλώσαμε , εδώ ζούμε , είμαστε μεγαλωμένοι με τις εικόνες και τις μυρωδιές της Κυανής Ακτής ,του Παντοκράτορα , του Αγίου Θωμά ,της παραλίας ,της αγοράς, το Κανάλι ,το Μονολίθι ,το Λούρο , είναι σχέση ερωτική  και γι αυτό και πήραμε την απόφαση κάτι να αλλάξουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε η πόλη να γίνει καλύτερη.

Η πόλη πρέπει να είναι πρώτα από όλα φιλική και προσιτή στο δημότη  και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες , είναι αδιανόητο για μένα μια μητέρα στην Λεωφόρο Ειρήνης να μην μπορεί να περάσει με το καροτσάκι απέναντι.Θέλουμε μια φιλική προσιτή και μια πράσινη πόλη, αλλάζουνε τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν σταθερά. Βλέπουμε άλλες περιοχές δίπλα μας να εκτοξεύονται και εμείς να μένουμε σταθεροί.

Χρειάζεται όραμα ,μεράκι  και διάθεση για εργασία.Μια φιλική προσιτή πόλη από τη μια μεριά και όρεξη  για εργασία από νέους ανθρώπους , νέα παιδιά που θα είναι ειδικοί και καταρτισμένοι σε αυτό που κάνουν.

Μελέτη – χρηματοδότηση – έργο  τα τρία στοιχεία αν αυτά συνδυαστούν με αυτούς που θα τα τρέξουν θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.Θα χρησιμοποιήσω το απόφθεγμα του κουμπάρου μου  Δημήτρη Κούβελα από τη που έχει γράψει για την πόλη του τη Θεσσαλονίκη  «για να μην αλλάξουμε πόλη ,να αλλάξουμε την πόλη »

Η προσπάθεια που ξεκινάει σήμερα είναι μια προσπάθεια πανστρατιάς που θα στεφτεί με επιτυχία με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της Πρέβεζας.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Κυριάρχησαν το συναίσθημα, ο έρωτας και το πάθος για την Πρέβεζα, για να γίνει γεγονός η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές»

Ερώτηση: Πρώτα απ’ όλα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία ως είθισται. Και σε δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και σε κοινωνικές ομάδες της Πρέβεζας συζητιόνταν το έντονα το όνομά σας ως υποψήφιος δήμαρχος βέβαια υπήρχε και μια άλλη φωνή που έλεγε πάντα «Ο κ. Γιάπρος, είναι ένας εξαιρετικός, ένας επιτυχημένος δικηγόρος, δεν θα αφήσει την εργασία του για να ασχοληθεί με τα κοινά και να τεθεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Αν το σκεφθήκατε και χρειάστηκε χρόνος να το σκεφτείτε και τι ήταν τελικά αυτό που συντέλεσε ώστε να πείτε το οριστικό ναι.

Απάντηση: Αγαπητέ Σπύρο, έχεις απόλυτο δίκιο και γω θα είχα ερώτημα τι είναι αυτό που μπορεί να παρακινήσει έναν επαγγελματία (μη πούμε μεγάλες κουβέντες) να αφήσει το επάγγελμα και να ασχοληθεί με τα του δήμου. Γίνεται μια μάχη, είναι το συναίσθημα και η λογική.

Κυριάρχησε το συναίσθημα και με επηρέασε ο έρωτας, το πάθος.

«Πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη»

Ερώτηση: Θα έχει η υποψηφιότητά σας τη στήριξη της ΝΔ σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Απάντηση: Εμένα δεν μου αρέσει ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θα ήταν αφελές να κρύψω τον ιδεολογικοπολιτικό μου χώρο. Είμαι από 12 χρονών σ’ αυτό το χώρο, ανήλικος. Καμία σχέση εκεί μιλάμε για κόμμα, για πολιτικό σχηματισμό, εδώ μιλάμε για εκλογές για την πόλη μας, για τον τόπο μας. Εάν θα υπάρχει στήριξη από τον χώρο από τον οποίο προέρχομαι φυσικά θα είναι καλοδεχούμενη. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη.

«Καλή, δυναμική και νεανική ομάδα θα τρέξει τη διαδικασία του προεκλογικού αγώνα…»

Σε ερώτηση που έγινε αν έχει οριστικοποιηθεί το όνομα του συνδυασμού κλπ, ο κ. Γιάπρος απάντησε: » Είναι νωρίς ακόμα, θα τα επεξεργαστούμε, μόλις χθες πάρθηκε η απόφαση, πάντως υπάρχει συγκροτημένη καλή δυναμική νεανική ομάδα -το τονίζω αυτό- η οποία θα τρέξει όλη τη διαδικασία.

«Ο Νίκος Γεωργάκος είναι φίλος μου, εξαίρετος επιστήμονας και είναι συστρατευμένος στον αγώνα της Πανστρατιάς που θα δώσουμε για την Πρέβεζα»

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο κ. Νίκο Γεωργάκο που το όνομά του ακούστηκε για υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας, ο κ.. Γιάπρος απάντησε : «Θα σας πω ευθέως, ο Νίκος Γεωργάκος είναι φίλος μου, είναι εξαίρετος επιστήμονας, καλός δημότης που αγαπάει και πονάει τον τόπο του. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι συστρατευμένος στον αγώνα της Πανστρατιάς που θα δώσουμε για την Πρέβεζα.

«Κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να μπει «φρέσκος» κόσμος στην πόλη, να κινηθεί, να πάμε μπροστά.»

Ερώτηση: Είπατε στη σύντομη τοποθέτησή σας, ότι βλέπουμε άλλες πόλεις να ανθούν και να προοδεύουν ενώ η δική μας πόλη μένει πίσω. Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που κρατά αυτή την πόλη πίσω; απάντηση: Αρρωστημένες αγκυλώσεις. Στον τομέα του τουρισμού. Σκεφθείτε πως ήταν η Πρέβεζα το 1981 όσον αφορά την τουριστική υποδομή, είχε δύο τουριστικές ναυαρχίδες. το Preveza Beach με 600 κλίνες εκείνη την εποχή και το Margarona Royal το οποίο ήταν κόσμημα. Στη Λευκάδα είναι αυτό το ξενοδοχείο όπως μπαίνουμε στη μικρή γέφυρα, το Ionian Star. Η Άρτα δεν είχε μεγάλο ξενοδοχείο ακόμη και τα Γιάννενα είχαν το Olympic και το «Βυζάντιο». Σήμερα οι δύο τουριστικές ναυαρχίδες της πόλης πριν 37 χρόνια έχουν κλείσει η μία για να ξεπουληθεί εντελώς. Και η Λευκάδα, η Άρτα και τα Γιάννενα, έχουν εκτοξευτεί στο κομμάτι τουρισμού. Ο δήμος της Πρέβεζας, είναι πανέμορφος. Η φυσική του ομορφιά, δεν υπάρχει. Να σμίγει ο Αμβρακικός κόλπος με το Ιόνιο, το κάστρο της ναυμαχίας του Ακτίου απέναντι, όλος ο Αμβρακικός, το πανέμορφο Μονολίθι, η μεγαλύτερη παραλία στη Μεσόγειο 17 συνεχόμενα χιλιόμετρα κι εμείς να μένουμε πίσω και να χάσουμε και αυτά τα οποία είχαμε, κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να μπει φρέσκος κόσμος στην πόλη, να κινηθεί, να πάμε μπροστά. Την Πρέβεζα θα την σμπρώξει ο αέρας(αεροδρόμιο) και η θάλασσα (ακτογραμμή, παραλίες), θέλουμε δεν θέλουμε, το θέμα είναι να συμβάλλουμε κι εμείς, να γίνει αυτό πιο γρήγορα.

«Θα ψάξουμε και θα τρέξουμε να βρούμε παντού που μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για τον δήμο»

Ερώτηση σχετικά με το τρίπτυχο μελέτες-χρηματοδότηση-έργα, έγινε προς τον υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας Βασίλη Γιάπρο κι αν υπάρχει κάποιο πλάνο προς αυτή την κατεύθυνση, όσον αφορά την απάντησή του, ήταν μάλλον … αφοπλιστική: «Θα ψάξουμε και θα τρέξουμε να βρούμε παντού, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για τον δήμο. Από την χώρα, από την κεντρική εξουσία, ακόμα και από το εξωτερικό. Ακόμα και πανεπιστήμια του εξωτερικού χρηματοδοτούν έργα σε άλλους δήμους» Στη συγκεκριμένη απάντηση ο κ. Γιάπρος έφερε ως παράδειγμα τον δήμο Τρικκαίων.

«Κομμένη η μικροπολιτική της δεκαετίας του 60, με χαλίκι στα χωριά κάλυψη στις λακκούβες και αγροτικό δρόμο για τους στάβλους…»

Σε ερώτηση που έγινε προς τον κ. Γιάπρο με τη μορφή εξουσίας στις δημοτικές αρχές, όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλους δήμους, με το «χαλίκι στα χωριά, την κάλυψη στις λακκούβες και το δρόμο για το αγροτικό στους στάβλους κι αν αυτό το στυλ εξουσίας θα τελειώσει, ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας απάντησε: «Αυτές οι τακτικές είναι μικροπολιτική της δεκαετίας του 60, για μένα είναι απαράδεκτη. Αυτά είναι κομμένα! Θα γίνονται οργανωμένα, προγραμματισμένα κι εκεί που υπάρχει ανάγκη.

«Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια, να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, «φρέσκα» μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα.»

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ζητήθηκε από τον κ. Γιάπρο να στείλει το μήνυμά του στους δημότες της Πρέβεζας και εκείνος είπε : «Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια, να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, «φρέσκα» μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δείτε τις περιοχές που θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο Τρίτη

20/03/2023, 5:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς/ Εl lado oscuro del corazon”

20/03/2023, 5:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Δημητρίου Συγκούνα

20/03/2023, 5:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

20/03/2023, 5:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα τοποθετήθηκε απινιδωτής

20/03/2023, 4:59 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Βράβευση του Δήμου Πάργας στην Verde Tec για την πρόοδο του στην διαχείριση απορριμμάτων

20/03/2023, 3:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites