Αντώνης Νάστας : “Πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Πάργας η ένταξη του διαδημοτικού έργου της ύδρευσης των παραλιών”

Την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του διαδημοτικού έργου της «Ύδρευσης των παράλιων οικισμών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς των Δήμων Πάργας και Πρέβεζας από τις πηγές Χόχλας», προϋπολογισμού 5.671.966,56 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Στη σχετική  απόφαση περιλαμβάνονται συνολικά 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο του  διαδημοτικού έργου περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, την τοποθέτηση αναλυτικών συγκροτημάτων σε τρείς γεωτρήσεις, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών, την κατασκευή δύο δεξαμενών αντλιοστασίων και την κατασκευή δύο βασικών αγωγών ύδρευσης. Ο πρώτος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Κουκούλι- Βράχο- Λυγιά Ριζά- Παραλία Ριζών- Καστροσυκιά- Παραλία Καστροσυκιάς και ο δεύτερος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Λούτσα- Παραλία Λούτσας- Παραλία Βράχου και τον οικισμό Βαλανιδοράχης. Οι δύο βασικοί αγωγοί θα συνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών της Αμμουδιάς και του Μεσοποτάμου.

Ο Δήμος Πάργας  σαν κύριος του έργου και ο Δήμος Πρέβεζας  σαν φορέας υλοποίησης, προχώρησαν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και συνεργάστηκαν  το προηγούμενο διάστημα συστηματικά, για την επικαιροποίηση της μελέτης και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε να επιτευχθεί η ένταξη του έργου αυτού, που είναι  μεγίστης σημασίας για τον τόπο μας, στο «ΦιλόΔημος».

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Πάργας.  Η συγκεκριμένη ένταξη που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μας δίνει πλέον τη  δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της παραλιακής  ζώνης, τόσο της δικιάς μας, όσο και του Δήμου Πρέβεζας.

Το μεγάλο αυτό έργο της ύδρευσης, σε  συνδυασμό με το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ίδια περιοχή, θα αναβαθμίσουν, όταν ολοκληρωθούν, την ποιότητα ζωής  των κατοίκων και των επισκεπτών και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής αυτής ζώνης».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites