Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων πληροφορικής των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ζηρού

Η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εκτός των εκτεταμένων παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, συνδυάστηκε με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των εργαστηρίων πληροφορικής των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από ίδια έσοδα, της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης αγοράστηκαν σταδιακά, περισσότεροι από 70 καινούργιοι, τελευταίας τεχνολογίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Πιο συγκεκριμένα με καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναβαθμίστηκαν τα εργαστήρια πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, του 1ου Γενικού Λυκείου Φιλιππιάδας, του Γενικού Λυκείου Θεσπρωτικού καθώς και τα δύο εργαστήρια πληροφορικής του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας. Στην ίδια δομή και στο εργαστήριο Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, τοποθετήθηκε εγκατάσταση υπόγειου συστήματος ποτίσματος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης και ελέγχου υγρασίας.

Σε σχετική δήλωση ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Κάλλης, σημείωσε: «Θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των εργαστηρίων πληροφορικής του Δήμου καθώς οι υπολογιστές που υπήρχαν ήταν παλαιάς τεχνολογίας (2000 -2002) και δεν μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν επαρκώς στις σημερινές ανάγκες διδασκαλίας καθώς δεν υποστήριζαν σωστά εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας. Σήμερα παραδίδουμε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύγχρονα και αναβαθμισμένα εργαστήρια πληροφορικής και ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι οι προσπάθειές μας για τον εκσυγχρονισμό των Σχολείων μας καθώς για την πληρέστερη υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία παροχής της γνώσης δεν θα σταματήσουν εδώ».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites