Στην Πρέβεζα η τελετή λήξης του  6ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει

Σήμερα Πέμπτη  φτάνουν στην πόλη της Πρέβεζας  70 περίπου άτομα από όλη την Ελλάδα  τα οποία θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες  του “ 6ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες εν δράσε騔  η λήξη του οποίου θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου στον Δήμο μας.

Το Φεστιβάλ  έχει ξεκινήσει από τις 23 Σεπτεμβρίου  σε Ναύπλιο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Δήμο Δίου Ολύμπου και Αθήνα με την Πρέβεζα ωστόσο να αποτελεί τον ανάδοχο του κεντρικού πυρήνα του για το 2018.
Η συγκεκριμένη δράση , εξυπηρετεί στην ανάπτυξη ενός ισχυρού Πολιτιστικού Δικτύου στην ενδοχώρα με πρωταγωνιστές τις δημοτικές και δημόσιες αρχές. 
Στο Φεστιβάλ εντάσσονται όλες οι πληθυσμιακές κοινωνικές “μειονότητες” με πρωταγωνιστή όμως κάθε χρήστη νοηματικής ή άλλης εναλλακτικής επικοινωνίας.Φέτος οι δράσεις θα συνδυαστούν με κινητικότητα νεολαίας από την Ευρώπη με συμμετέχοντες κωφούς και ακούοντες καλλιτέχνες.
Η πόλη της Πρέβεζας θα φιλοξενήσει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, Διεπιστημονικο Συμπόσιο με θέμα «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής Κωφού και Βαρήκοου Πληθυσμού».
Το πρόγραμμα των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ της Πρέβεζας περιλαμβάνει  επισκέψεις στον Άγιο Χαράλαμπο και τον Άγιο Αθανάσιο, στα Μουσεία της περιοχής, στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, στο Ζάλογγο και την Κασσώπη, στον Κοκκινόπηλο και τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Ζηρού, στο σπίτι όπου έζησε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του ο Κώστας Καρυωτάκης, άλλα και καλλιτεχνικές βραδιές καθώς και εκδηλώσεις γνωριμίας με τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση της Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα οι  καλλιτεχνικές βραδυές   με ελεύθερη είσοδο για όλους περιλαμβάνουν:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 Σεπτεμβρίου 2018

21:00| Ήθη κι Έθιμα του Τόπου μας

◦ Βραδιά Παραδοσιακών Χορών απο τα χορευτικά σχήματα  του α) Δήμου β) του Καναλίου γ)των Συρρακιωτών δ) ΚΑΠΗ και Ψυχαργώς και του συλλόγου ΑμεΑ  δ) Ποντιακό σύλλογο ε)Χορευτικός όμιλος Πρέβεζας & Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά

◦ Έκθεση  Παραδοσιακών προϊόντων

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον χώρο της πλατείας Δικαστηρίων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ,29 Σεπτεμβρίου 2018

19:00 Επίδειξη Πολεμικών Τεχνών στην παραλία Πρέβεζας.

 

20:30| Καλλιτεχνική Βραδιά στο Ωδείον ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ

Καλλιτεχνική Βραδιά με Σχήματα ΑμεΑ και άλλων κοινωνικών μειονοτήτων

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας   (η απόφαση θα ληφθεί από την Οργανωτική Επιτροπή δύο ώρες πριν).

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 Σεπτεμβρίου 2018

 

09:00-14:00| ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρεβέζης

6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής Κωφού και Βαρήκοου Πληθυσμού»

Συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Ερευνητές, Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες Υγείας και Καλλιτέχνες, Προπονητές από

ΑΘΗΝΑ –ΝΑΥΠΛΙΟ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΧΑΝΙΑ –ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΙΤΟΧΩΡΟ –ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ –ΚΟΖΑΝΗ –ΚΟΜΟΤΗΝΗ –ΚΑΡΔΙΤΣΑ –ΛΑΡΙΣΑ -ΠΡΕΒΕΖΑ –ΚΙΛΚΙΣ –ΣΕΡΡΕΣ –ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ –ΕΔΕΣΣΑ –ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ κ.α.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα : Σύλληψη για παράνομη υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα στο Δρυόφυτο

19/06/2021, 12:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητούνται άτομα για εργασία στην αλυσίδα SPAINSHOPS

19/06/2021, 11:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη»

18/06/2021, 4:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας ενημερώνει όλους τους αιμοδότες του νομού αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας

18/06/2021, 4:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στον Α΄ κύκλο κινητικότητας

18/06/2021, 3:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

18/06/2021, 11:24 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites