Ομόφωνη απόφαση από το Επιμελητήριο για Open Mall στην Πρέβεζα

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Πρέβεζας για να είναι συνδικαιούχος στη δράση δημιουργίας Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Πρέβεζας, έγινε ενημέρωση προς τα μέλη του Δ.Σ, αναφορικά με τη δράση.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Γιαννουλάτος μιλώντας για τη συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο ,τόνισε πως βρίσκεται σε καλό σημείο και δήλωσε αισιόδοξος για την αίσια έκβαση της, ενώ αναφορικά με τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Γιαννουλάτος είπε πως είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

«Πράσινο φως» για Open mall στην Πρέβεζα έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Σακκάς εξήγησε τη φιλοσοφία του προγράμματος και ανέλυσε κάποιες από τις πτυχές του , όπως το ύψος του μέγιστου επιλέξιμου προϋπολογισμού του προγράμματος. Για τον δικαιούχο που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Δήμος το ποσό ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και για τον συνδικαιούχο, δηλαδή το Επιμελητήριο, στις 400 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις προμελέτες που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος, η κάλυψη του επιλέξιμου προϋπολογισμού  θα γίνει με την κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων ,την ολοκληρωμένη παρέμβαση εκσυχρονισμού της Θεοφανείου,  την αναβάθμιση του φωτισμού, την αγορά ενός υβριδικού mini bus, την δημιουργία ενός pocket park, την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτροκίνητων κοινόχρηστων ποδηλάτων , την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κ.α, στη περιοχή παρέμβασης που θα είναι το Ιστορικό Κέντρο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί επίσης με 2 χιλιάδες ευρώ την κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει, για την αναβάθμιση της πρόσοψης των καταστημάτων με διάφορες παρεμβάσεις. Σημαντικό για την ένταξη στη δράση είναι, το 70% των επιχειρήσεων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης να δηλώσουν την σύμφωνη γνώμη τους για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Στην περιοχή παρέμβασης που ξεκινά από τα Δικαστήρια και τελειώνει στη Μητρόπολη περιλαμβάνονται και η 21η Οκτωβρίου, η Μπιζανίου και όλες οι κάθετες αυτών στις οποίες υπάρχουν επιχειρήσεις, πλην των καταστημάτων εστίασης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης τόνισε πως, το Επιμελητήριο έχει πειστεί ότι το Open Mall είναι ένα έργο που μπορεί να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα και θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν ενώ μετά την θετική εισήγηση του πρότεινε να ακολουθήσει αύριο κατεπείγουσα συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, ώστε να δρομολογηθούν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Δήμο. Επίσης, ο κ. Μπούρης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τα όσα είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάζαρος Πιπιλίδης  για καθυστερημένη κινητοποίηση του Επιμελητηρίου, διαψεύδοντας τον ουσιαστικά μιας και όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Γιαννουλάτος, ο Δήμος και το Επιμελητήριο συζητούν και συνεργάζονται για το Open Mall από το μήνα Μάιο.

Η Ειδική Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας κ. Βασιλά, βεβαίωσε με τη σειρά της πως οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας για την δράση Open Mall δεν θα είναι μεγάλες και έφερε ως παράδειγμα την τοποθέτηση έξυπνων στύλων με δωρεάν πρόσβαση στο internet και δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών,  ενώ στηλίτευσε το σκεπτικό της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας στην απόφαση του εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για το Open Mall, καθώς θεωρεί πως η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος στην πόλη μας θα συμβάλει στην συγκεντροποίηση του εμπορίου προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites