Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο Μιλτιάδης Κλάπας από την δήλωση ανεξαρτητοποίησης Καλλίνικου – Κατέρη

Η απάντηση του Μιλτιάδη Κλάπα

Από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκα τη δήλωση που κατέθεσαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Διονύσης Καλλίνικος και ο Κώστας Κατέρης. Οι ίδιοι μέχρι τώρα έχουν αποφύγει να με ενημερώσουν προσωπικά. Γιατί άραγε; Η πολύ καλή φιλική σχέση που διατηρούσαμε αλλά και η απουσία διαφωνίας στις απόψεις που υποστηρίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθόλου δεν συνηγορούν σε αυτή τη στάση.

Είναι αλήθεια ότι μετά την ανάληψη των ιδιαίτερα απαιτητικών καθηκόντων μου ως Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον τελευταίο χρόνο, ήταν ελάχιστες οι παρουσίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την επεξεργασία, την παρουσίαση και την υποστήριξη των θέσεων του Συνδυασμού αυτό το διάστημα την είχαν σχεδόν αποκλειστικά οι δύο συνάδελφοι. Παρόλα αυτά, και αυτόν τον τελευταίο χρόνο, ουδέποτε υπήρξε μεταξύ μας διαφωνία ή κριτική για τις θέσεις που υποστήριζαν οι δύο συνάδελφοι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα – γιατί έτσι έχουν – γεννιέται το ερώτηματι νόημα έχει η δήλωση ανεξαρτητοποίησης; Αποστασιοποιούνται από τον Συνδυασμό που οι ίδιοι τον τελευταίο χρόνο εκπροσωπούσαν και στον οποίον ουδέποτε υπήρξε διαφωνία από κανέναν; Δεν είναι λογικό. Γιατί άραγε;

Ας μιλήσουμε όμως με ειλικρίνεια: η εξήγηση είναι απλή. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει να κάνει με τις επιλογές των συναδέλφων μου αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και με τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες και τις πιθανές δεσμεύσεις που έχουν ήδη δημιουργήσει. Τα υπόλοιπα που επικαλούνται είναι απλές δικαιολογίες για να αποφύγουν ακριβώς να ομολογήσουν δημόσια τις επιλογές που έχουν ήδη κάνει.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτά ήδη συζητούνται στην πόλη μας – ενίοτε δε και γράφονται.

Σε κάθε περίπτωση, και πέραν της αντιδεοντολογικής στάσης τους, σέβομαι τις επιλογές τους.

Άλλωστε, έχω δηλώσει κατηγορηματικά πριν από αρκετό καιρό, και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όλοι οι συνεργάτες μου – εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου – το γνωρίζουν ώστε να μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους.

Εύχομαι και στους δύο συναδέλφους παρά την επιεικώς λαθεμένη στάση τους, την πολιτικά αφελή και σίγουρα άδικη συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό μου, καλή συνέχεια.

Δεν πρόκειται να διαγράψω την κοινή πορεία μας, τη στήριξή τους και τη φιλική σχέση μας. Ακριβώς για όλα αυτά πιστεύω βαθιά ότι δεν έπρεπε να ενδώσουν και να αποδεχθούν αυτό που τους ζητήθηκε.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση με θέμα «Ο Ρόλος της Χριστιανικής Παιδείας στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821»

25/06/2021, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και χώρους εργασίας – Δημοσιεύθηκε η απόφαση.

25/06/2021, 10:45 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Συναγερμός» για τα κρούσματα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

25/06/2021, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας : Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

25/06/2021, 10:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα τα παιδιά της “Κιβωτού του  Κόσμου” από την  Πωγωνιανή  Ιωαννίνων 

25/06/2021, 10:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas αναζητά πωλητή-πωλήτρια

24/06/2021, 11:46 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites