Δύο Ηπειρώτες φοιτητές στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Ιστορικής εκπαίδευσης

Δύο Ηπειρώτες φοιτητές, της φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ιωαννίνων, ο Χριστόδουλος Νταβώνης από τα Ιωάννινα και ο Χρήστος Κώστας από το Νομό Πρεβέζης, πήραν μέρος στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Ιστορικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε την 31 η Αυγούστου και τελείωσε την 2η Σεπτεμβρίου 2018.
Το Δίκτυο Ερευνητών για την ιστορική εκπαίδευση (H.E.I.R.N.E.T) οργανώνει διεθνή συνέδρια από το 2004 με σκοπό τη διάχυση των νέων επιστημονικών ευρημάτων στο χώρο της ιστορικής εκπαίδευσης, αλλά και την επαγγελματική ενίσχυση των παιδαγωγών της ιστορίας κάθε βαθμίδας ‘στην καρδιά’ της δραστηριότητας του H.E.I.R.N.E.T είναι η έρευνα και η προώθηση της. Η διοργάνωση είναι ‘ανοιχτή ‘ και συνυπάρχουν πολλοί τύποι παρουσιάσεων από τις ‘παραδοσιακές ‘ανακοινώσεις μέχρι και εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν από ένα ευρύ φάσμα παρουσιάσεων και θεμάτων. Έμφαση δίνεται τόσο στην ιδιαιτερότητα της ιστορίας ως επιστήμης όσο και στην πολιτική της διάσταση που πηγάζει από την ιδιότητα της ως διδακτικού αντικειμένου στο σχολείο.
Η πρόσκληση του συνεδρίου φέτος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των κάθε είδους μετακινήσεων, μετανάστευσης και προσφυγοποίησης από τους παιδαγωγούς της ιστορίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Η Κέρκυρα με τον παραδοσιακά πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα θεωρήθηκε ιδανικός τόπος για την φιλοξενία ενός συνεδρίου με τη συγκεκριμένη θεματική.
Στην ελληνόφωνη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε της 1ην Σεπτεμβρίου, οι ομιλητές επικεντρώθηκαν σε δύο κομβικά σημεία για την ιστορική εκπαίδευση σήμερα που είναι η ” η ιστορική κουλτούρα ” και η “δημόσια ιστορία ” σε συνδυασμό με την διαπραγμάτευση των ανφιλεγόμενων – συγκρουσιακών και ευαίσθητων ζητημάτων. Επίσης, ενδιαφέρον είναι ότι στις συνεδρίες ιστορικού ήταν φανερή η επικέντρωση όσον αφορά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα και συγκρούσεις με αφορμή το παρελθόν στο δημόσιο χώρο στο παρόν.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

12/06/2021, 6:25 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Σε εξέλιξη η διαδικασία πληρωμών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19

12/06/2021, 6:16 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναδόχους νέων έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή

12/06/2021, 6:12 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 15 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – Αναλυτικά η κατανομή

12/06/2021, 6:02 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιώργος Στύλιος: Ένα καλό νέο για την Άρτα. Περισσότερα από 1,5 εκ. € εγκρίθηκαν επιπλέον για τη βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου και τον Οδικό άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων.

12/06/2021, 5:55 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο

09/06/2021, 5:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites