Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων πληροφορικής των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ζηρού

Η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εκτός των εκτεταμένων παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, συνδυάστηκε με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των εργαστηρίων πληροφορικής των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από ίδια έσοδα, της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης αγοράστηκαν σταδιακά, περισσότεροι από 70 καινούργιοι, τελευταίας τεχνολογίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Πιο συγκεκριμένα με καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναβαθμίστηκαν τα εργαστήρια πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, του 1ου Γενικού Λυκείου Φιλιππιάδας, του Γενικού Λυκείου Θεσπρωτικού καθώς και τα δύο εργαστήρια πληροφορικής του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας. Στην ίδια δομή και στο εργαστήριο Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, τοποθετήθηκε εγκατάσταση υπόγειου συστήματος ποτίσματος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης και ελέγχου υγρασίας.

Σε σχετική δήλωση ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Κάλλης, σημείωσε: «Θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των εργαστηρίων πληροφορικής του Δήμου καθώς οι υπολογιστές που υπήρχαν ήταν παλαιάς τεχνολογίας (2000 -2002) και δεν μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν επαρκώς στις σημερινές ανάγκες διδασκαλίας καθώς δεν υποστήριζαν σωστά εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας. Σήμερα παραδίδουμε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύγχρονα και αναβαθμισμένα εργαστήρια πληροφορικής και ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι οι προσπάθειές μας για τον εκσυγχρονισμό των Σχολείων μας καθώς για την πληρέστερη υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία παροχής της γνώσης δεν θα σταματήσουν εδώ».

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εθελοντικές δράσεις από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού

14/06/2021, 8:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Ξημέρωμα στον Αμβρακικό, μαζεύοντας τα δίχτυα με τη γάμπαρη

14/06/2021, 8:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στράτος Ιωάννου: «Συνεχώς ξεκινούμε νέα έργα για την βελτίωση των υποδομών, της οδικής ασφάλειας και συνδράμουμε με όλα τα μέσα.»

14/06/2021, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα καλής επιτυχίας του Δημάρχου Πρέβεζας Νικόλαου Γεωργάκου προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

14/06/2021, 1:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

14/06/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Ερώτηση για τη διατήρηση αυστηρών περιορισμών εισόδου στην Ελλάδα, σε πολίτες και μόνιμους κάτοικους Αλβανίας

14/06/2021, 12:47 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites