ΠΡΕΒΕΖΑ : Μια παρουσίαση βιβλίου διαφορετική από τις άλλες …

Έχουν περάσει οι μέρες από το βράδυ της παρουσίασης του Βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου “γινάτι ο σοφός της λίμνης” στην Πρέβεζα, όμως ποτέ δεν είναι αργά να αναφερθεί κανείς σε κάτι ξεχωριστό που κέρδισε τους αναγνώστες.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση βιβλίου στην Πρέβεζα, ήταν ξεχωριστή από κάθε άποψη και αξίζουν μπράβο, στον ίδιο τον συγγραφέα που με την απλότητα του ενθουσίασε τους αναγνώστες του, στις εκδόσεις “Ψυχογιός” για την συνδρομή τους, αλλά και στο Βιβλιοπωλείο “Κύκλος” για την όλη οργάνωση που ξεφεύγει από τα συνήθη πρότυπα.

Το φεγγάρι σχεδόν ολόγιομο και ο κόσμος στη πόλη πολύς. Στο φόντο ανοιχτά του λιμανιού ένα Ferry Boat να θυμίζει τη παλιά Πρέβεζα, λίγα μέτρα πιο πέρα στη πλατεία Δικαστηρίων η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ που πρόσφερε στους αναγνώστες το βιβλιοπωλείο “Κύκλος”  και στο μικρόφωνο η ζεστή φωνή της Αλεξίας Μπουκουβάλα να διαβάζει αποσπάσματα του βιβλίου με την πολυκύμαντη ερωτική σχέση του Ζώτου και της Χαβαής και τους πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές που πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917∙ της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο∙ της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά∙ της εκστρατείας στη Μικρά Ασία∙ της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών∙ του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο.

Το “γινάτι” συνεπήρε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι μετά το τέλος της παρουσίασης δεν έχασαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Γιάννη Καλπούζο, να του εκφράσουν απορίες και να του ζητήσουν να τους υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Ακολουθεί βίντεο από την παρουσίαση:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites