Τετάρτη, 12/08/2020

Φωτογραφική αναδρομή στο Λιμάνι της Πρέβεζας

Εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 η  έκθεση με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό για το λιμάνι της Πρέβεζας,στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και θα παραμείνει μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Η εξαιρετικού ενδιαφέροντος έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται από Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Πρέβεζας, το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» και τον Πολιτιστικό  Σύλλογο «Πρέβεζα». Μέσα από τις σπάνιες φωτογραφίες θα μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν και να δουν τις αλλαγές από το χθες στο σήμερα .

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρ. Μπαϊλης, Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος Συγκούνας ,ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πρέβεζας  Τάκης Παππάς, Η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας Ντίνα Μωραϊτη κ.α.  Οι ώρες  λειτουργίας της έκθεσης είναι 8 με 12 το βράδυ.


Οι φωτογραφίες έχουν εκτεθεί κατά χρονολογικές και θεματικές ενότητες. Οι χρονολογικές ενότητες διαρθρώνονται ως ακολούθως: Από τις απαρχές του λιμανιού μέχρι την απελευθέρωση της Πρέβεζας. Από την απελευθέρωση μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα λιμενικά έργα. Από το 1930 μέχρι το 1955, οπότε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση λιμενικών έργων αποκατάστασης των ζημιών που είχε προξενήσει η γερμανική κατοχή και ο σεισμός του 1948. Η τελευταία ενότητα αφορά στην περίοδο από το 1955 μέχρι το 1980. Μέσα σε αυτήν την περίοδο κατασκευάστηκε ο νέος λιμενοβραχίονας.
Στις θεματικές ενότητες έχουν ενταχθεί φωτογραφίες επιβατηγών πλοίων που προσέγγιζαν το λιμάνι της Πρέβεζας καθώς και φωτογραφίες δραστηριοτήτων με επίκεντρο το χώρο του λιμανιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ