Υπογράφτηκε η σύμβαση για το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού και της παραλίας της Λούτσας

Υπογράφτηκε  μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του  Δημάρχου  Πάργας Αντώνη  Νάστα  και της εταιρείας «Κ/Ξ  ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», με  συνολικό ποσό  εργολαβικού ανταλλάγματος 750.000 ευρώ χωρίς το  ΦΠΑ.

Το έργο  είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020,  αποτελεί το ένα από τα δύο βασικά υποέργα της πράξης «Έργα Συλλογής, Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και Οικισμών Λούτσας και Παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας Περιφέρειας Ηπείρου» και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας.

Περιλαμβάνει  την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων και τα  αντλιοστάσια ανύψωσης των λυμάτων για τους οικισμούς  Λούτσας και Παραλίας Λούτσας του Δήμου Πάργας και συγκεκριμένα:

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου, συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων και φρεάτια επίσκεψης.

-Καταθλιπτικούς αγωγούς  από PE 3ης γενιάς, για τη μεταφορά των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) που θα κατασκευαστεί στο Ζάλογγο.

-Τέσσερα (4) αντλιοστάσια λυμάτων.

-Τις αναγκαίες  ιδιωτικές συνδέσεις  των παρόδιων με το δίκτυο αγωγών ακαθάρτων.

-Λοιπά έργα υποδομής, όπως διαμορφώσεις χώρων, περιφράξεις κλπ.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με αφορμή την εξέλιξη αυτή δήλωσε ότι  «Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είναι πολύ σημαντική για τους οικισμούς της Λούτσας και Παραλίας Λούτσας,  γιατί θα λυθούν μεγάλα προβλήματα στην περιοχή προς όφελος του περιβάλλοντος, των κατοίκων αλλά και του τουρισμού που αποτελεί τη  βασική οικονομική δραστηριότητα».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites