ΠΡΕΒΕΖΑ : Με βουνό από μπάζα αντικαταστάθηκε η Όπερα του Νερού και του Ονείρου στην περιοχή της Βρυσούλας

Κάποτε στο σημείο της φωτογραφίας, εκεί που κυρίως τα παλιά χρόνια πολλοί Πρεβεζάνοι έκαναν το μπάνιο τους, δέσποζε ένα έργο τέχνης επιβλητικό.  Ένα έργο τέχνης που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη πόλη της Πρέβεζας τα τελευταία δύο χρόνια και έδωσε ζωή σε μία υποβαθμισμένη από τους τοπικούς άρχοντες περιοχή, τη Βρυσούλα.

Δυστυχώς, από το να καμαρώνουμε το έργο του κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη, την Όπερα του Νερού και του Ονείρου, φτάσαμε να “καμαρώνουμε” τα μπάζα από τις εργασίες της ιδιωτικής Μαρίνας (του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας), που εναποθέτονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, μπροστά ακριβώς από την θάλασσα σε αυτό το ξεχωριστό σημείο, τόσο από ιστορικής, όσο και από περιβαλλοντικής άποψης, μιας και πρόκειται για τον Αμβρακικό Κόλπο.

Από την πολυδιαφημιζόμενη Όπερα  το μόνο που υπάρχει για να την θυμίζει είναι τα απομεινάρια της, σε μια γωνιά. Και παρόλο που το συγκεκριμένο έργο τέχνης έστελνε δυνατά μηνύματα για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, δυστυχώς ένα μικρό μέρος του δεν φρόντισε κανείς – όπως φαίνεται- να το ανακυκλώσει, αφού κάποια από τα κομμάτια που διαλύθηκαν αισθητικά μετά από μια σφοδρή κακοκαιρία το περασμένο φθινόπωρο παρατήθηκαν εκεί.

Οι εικόνες με τα βουνά από μπάζα προκαλούν απέραντη θλίψη. Θλίψη για εμάς και όλους αυτούς που για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, έδωσαν την άδεια να πετούν εκείνοι τα “σκουπίδια” τους, σε έναν χώρο, που είναι συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης, καθώς λίγα μέτρα πιο κάτω στα Πευκάκια, όπως οι πιο πολύ το γνωρίζουν, είναι ο παράκτιος Προμαχώνας, ένα από τα πολυάριθμα οχυρωματικά έργα που έγιναν στην πόλη από τον Αλή πασά μετά το 1807 και δίπλα από αυτόν υπήρχε μία από τις τέσσερις κεντρικές πύλες της πόλης. Ξεχασμένος και αυτός στο έλεος της αδιαφορίας … και  καταδικασμένος να υπομένει στωικά τη φθορά που του επιφέρει ο χρόνος και τα θαλάσσια κύματα που τον “δέρνουν” σε κάθε φουρτούνα.

Σαν να μην έφτανε λοιπόν η συνολική και χρόνια υποβάθμιση της περιοχής με τα μπλόκια που μπαστακώθηκαν εκεί πιο πέρα και που όλο λένε ότι θα τα πάρουν, αλλά τελικά κανείς δεν παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την απομάκρυνση τους.

Κάποιοι αποφάσισαν μόνοι τους, με το δικαίωμα που τους δίνει η θέση τους, να συμπληρώσουν το παζλ των θλιβερών εικόνων, επιτρέπονταν την εναπόθεση των μπάζων της ιδιωτικής μαρίνας (του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας) δίνοντας με τον τρόπο αυτό ελευθερία, σε εκείνους που στο όνομα της δήθεν τουριστικής ανάπτυξης, έχουν κάνει την Πρέβεζα βιλαέτι τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρακτικά της απόφασης που πήρε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στις 16 Φεβρουαρίου 2018 ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας κατέθεσε αίτηση για παραχώρηση του χώρου 500 τμ εκτός του χερσαίου χώρου της Μαρίνας  για απόθεση μπάζων. Χώρο τον οποίο δεσμεύθηκε να παραδώσει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στη κατάσταση που ήταν πριν έως τις 31 Μαϊου 2018.

Ο Μαϊος πέρασε ο Αύγουστος ήρθε και δυστυχώς ντόπιοι και επισκέπτες μέσα στην υψηλή τουριστική περίοδο αντικρίζουν αυτή την ασχήμια …

 

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Πρέβεζας – Διακοπή νερού τα μεσάνυχτα της Κυριακής

24/09/2021, 1:39 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites