Ευχαριστήριο σε όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης για την ιστορία του λιμανιού της Πρέβεζας

Το διάστημα 1-6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία έκθεση φωτογραφικού υλικού με θέμα το λιμάνι της Πρέβεζας που διοργάνωσαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας, το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα». 

Στόχος της έκθεσης ήταν η ανάδειξη της ιστορίας και των μεταβολών της όψης του λιμανιού της πόλης. Μέσα από το συνδυασμό εγγράφων, δημοσιευμάτων του τύπου, σχεδίων και φωτογραφιών, οι πολυπληθείς επισκέπτες της έκθεσης παρακολούθησαν τις παρεμβάσεις και εργασίες για τη συνεχή βελτίωση του λιμανιού, ενός από τους πυλώνες της οικονομίας της πόλης και οχήματος για την ανάπτυξή της.

Για την προετοιμασία της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μια λεπτομερής έρευνα αρχειακού και φωτογραφικού υλικού από την οποία προέκυψε πλήθος τεκμηρίων, δείγματα μόνο των οποίων παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Η πλειονότητα του υλικού προήλθε από τα αρχεία των τεσσάρων φορέων της πόλης. Ωστόσο, σημαντική υπήρξε και η συνδρομή συμπολιτών μας, οι οποίοι παραχώρησαν φωτογραφίες από τις προσωπικές τους συλλογές. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κ. Βασίλη Κακαβούλη και Μηνά Σορόκα, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα του Συλλόγου Φορτοεκφορτωτών, καθώς και τους κ. Αντώνη Βόλφη, Θεόδωρο Γιακουμάτο, Φίλιππο Καρτεζίνη,  Πάνο Μουρεζίνη και Λάζαρο Συνέσιο. 

Η επιλογή του υλικού έγινε από την ιστορικό-αρχαιολόγο κα Αθανασία Κεραμάρη, η οποία είχε και την γενική επιμέλεια της έκθεσης, και τους κ. Νίκο Δ. Καράμπελα, Κώστα Λογοθέτη και Σπύρο Σκλαβενίτη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην κα Κεραμάρη η οποία αφιέρωσε αφιλοκερδώς αρκετές ώρες για την προετοιμασία των επεξηγηματικών κειμένων των φωτογραφιών, στον κ. Ευριπίδη Αφεντουλίδη για την ψηφιακή επεξεργασία τους, στον τυπογράφο κ. Πάνο Τσόκα για την εκτύπωσή τους και στον κ. Σπύρο Βαγγελάκη για την σχεδίαση της αφίσας.

Ευχαριστίες οφείλονται και σε όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη λειτουργία της έκθεσης και πιο συγκεκριμένα στα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» κ. Εύη Κακιούζη, Θεοδοσία Κατσικοβόρδου-Τσαούση, Νίκο Ξενάκη, Ευτυχία Παπαμιχαήλ, Άννα Μαρία Σαρδελή, καθώς και στους συμπολίτες μας κ. Παναγιώτη και Δημήτρη Βαρσάμη, Μιχάλη Γιολμά, Ελένη Συνεσίου και Στέφανο Συνέσιο.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε ότι η πραγματοποιηθείσα έκθεση θα αποτελέσει την απαρχή για μια βαθύτερη ερευνητική προσέγγιση της ιστορίας του λιμανιού της Πρέβεζας και του ρόλου που αυτό διαδραμάτισε στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης μας. Στο έργο αυτό αναμένουμε τη συνδρομή των συμπολιτών μας που διαθέτουν αρχειακό ή φωτογραφικό υλικό σχετικό με το λιμάνι, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας προκειμένου να ψηφιοποιηθεί και να αναδεχθεί το υλικό τους και επιπλέον, να αξιοποιηθεί σε κάποια μελλοντική δράση για την ιστορία του λιμανιού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites