“Εν Νικοπόλει Άκτια” : Στην τελική ευθεία για το μεγάλο δρομικό γεγονός της Πρέβεζας

Συνέντευξη τύπου για τους 6ους ¨Εν Νικοπόλει Άκτια ¨ αγώνες δρόμου ,δόθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 στις 13,30 το μεσημέρι ,στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας .

Στην συνέντευξη έδωσε το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας  Γιώργος Ρήγινος.

Ο κύριος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι, πρόκειται για μια δράση που ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας κάνει τα τελευταία χρόνια και η Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον να εμπλουτιστεί με μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις που θα έχουν άμεση σχέση με την αναβίωση της Ναυμαχίας του Ακτίου και θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στις τωρινές αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι εκπρόσωποι των δρομέων αναφέρθηκαν στον  αγώνα δρόμου ¨Εν Νικοπόλει Άκτια ” ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια και από 35 άτομα που συμμετείχαν την πρώτη φορά πέρσι οι συμμετοχές έφτασαν πέρσι στις 500, με την βοήθεια και των μαθητών που συμμετείχαν στις μικρότερες διαδρομές.

Ο κύριος Αλέξανδρος Γέροντας έδωσε στοιχεία για τον φετινό αγώνα δρόμου αναφέροντας ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι η ίδια με πέρσι , ξεκινάει από το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης και καταλήγει στην πλατεία Ανδρούτσου, ενώ τόνισε πως και φέτος έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια , εξασφαλίζοντας τη παρουσία γιατρού ,ασθενοφόρου και φυσιοθεραπευτή στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.

Το νόημα  των αγώνων είναι να δώσει ένα μήνυμα για ένα τρόπο ζωής  που ως βασικό συστατικό έχει την  άσκηση  με όλα τα οφέλη που έχει για τους συμμετέχοντες και να συνδέσουμε τους αγώνες με την ιστορία του τόπου μας , για το λόγο αυτό οι αγώνες ξεκινούν από την Αρχαία Νικόπολη.

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής προϊστάμενος κ .Γιώργος Ρήγινος που αναφέρθηκε  στην συμβολική ημερομηνία  που ξεκινούν οι αγώνες, καθώς  ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα πριν από 2000 τόσα χρόνια εδώ στο Άκτιο ,οπότε με αυτή την λογική η Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό ελπίζοντας πάντα πως κάποια στιγμή θα πάρει και μια άλλη μορφή που θα συγκινήσει ακόμα περισσότερο κόσμο  σε όλες τις εκδηλώσεις, με μια άλλη ματιά και μια άλλη χροιά .

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites