Σάββατο, 20/04/2019

«Εν Νικοπόλει Άκτια» : Στην τελική ευθεία για το μεγάλο δρομικό γεγονός της Πρέβεζας

Συνέντευξη τύπου για τους 6ους ¨Εν Νικοπόλει Άκτια ¨ αγώνες δρόμου ,δόθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 στις 13,30 το μεσημέρι ,στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας .

Στην συνέντευξη έδωσε το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας  Γιώργος Ρήγινος.

Ο κύριος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι, πρόκειται για μια δράση που ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας κάνει τα τελευταία χρόνια και η Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον να εμπλουτιστεί με μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις που θα έχουν άμεση σχέση με την αναβίωση της Ναυμαχίας του Ακτίου και θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στις τωρινές αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι εκπρόσωποι των δρομέων αναφέρθηκαν στον  αγώνα δρόμου ¨Εν Νικοπόλει Άκτια » ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια και από 35 άτομα που συμμετείχαν την πρώτη φορά πέρσι οι συμμετοχές έφτασαν πέρσι στις 500, με την βοήθεια και των μαθητών που συμμετείχαν στις μικρότερες διαδρομές.

Ο κύριος Αλέξανδρος Γέροντας έδωσε στοιχεία για τον φετινό αγώνα δρόμου αναφέροντας ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι η ίδια με πέρσι , ξεκινάει από το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης και καταλήγει στην πλατεία Ανδρούτσου, ενώ τόνισε πως και φέτος έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια , εξασφαλίζοντας τη παρουσία γιατρού ,ασθενοφόρου και φυσιοθεραπευτή στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.

Το νόημα  των αγώνων είναι να δώσει ένα μήνυμα για ένα τρόπο ζωής  που ως βασικό συστατικό έχει την  άσκηση  με όλα τα οφέλη που έχει για τους συμμετέχοντες και να συνδέσουμε τους αγώνες με την ιστορία του τόπου μας , για το λόγο αυτό οι αγώνες ξεκινούν από την Αρχαία Νικόπολη.

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής προϊστάμενος κ .Γιώργος Ρήγινος που αναφέρθηκε  στην συμβολική ημερομηνία  που ξεκινούν οι αγώνες, καθώς  ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα πριν από 2000 τόσα χρόνια εδώ στο Άκτιο ,οπότε με αυτή την λογική η Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό ελπίζοντας πάντα πως κάποια στιγμή θα πάρει και μια άλλη μορφή που θα συγκινήσει ακόμα περισσότερο κόσμο  σε όλες τις εκδηλώσεις, με μια άλλη ματιά και μια άλλη χροιά .

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ