Απόφαση χρηματοδότησης της «Λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας & Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου – Λευκάδας στην Πρέβεζα»

Για το θέμα είχαμε αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Υπογράφθηκε στις 2/8/2018 από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη η Απόφαση Ένταξης της πράξης «Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας & Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου – Λευκάδας». Η πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους, με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 100.000,00 €.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση που διαμορφώθηκε από το Φορέα και τις Δημοτικές αρχές για τη φιλοξενία του Κέντρου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Μουσείου Πρέβεζας. Στόχος είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης δομής που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Κοινή προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας και του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου – Λευκάδας είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής περιβαλλοντικής ενημέρωσης με ψηφιακό χαρακτήρα και τεχνολογικό εξοπλισμό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των νέων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτύπωση της μακραίωνης συνύπαρξης και των στενών δεσμών ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν τις κοινωνίες και τον πολιτισμό της περιοχής. Απώτερος στόχος μας είναι γύρο από το νέο αυτό Κέντρο να αναπτυχθούν δραστηριότητες παρακολούθησης, μελέτης και έρευνας για τη δομή και τη λειτουργία του όμορφου, πλούσιου, γενναιόδωρου αλλά και εύθραυστου Αμβρακικού. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα καταβληθεί για την ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, στις επιστημονικές και άλλες δραστηριότητες του Κέντρου.
Στο προσεχές διάστημα θα δοθούν αναλυτικότερες πληροφορίες για την πορεία υλοποίησης της πράξης και τις επιμέρους δυνατότητες και δραστηριότητες του Κέντρου μας.

Με Τιμή

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης
Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας

Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites