Τμήμα Υγείας Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας, σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την κατάσταση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού.

Για να μετριάσουμε λοιπόν τον προβληματισμό και την αγωνία του, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας πανελλαδικά, αλλά και στο Νομό Πρέβεζας ειδικότερα, τον ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Ο προϋπολογισμός για την Υγεία από το 2015 στο 2016 αυξήθηκε και διατηρήθηκε στο ίδιο αυξημένο επίπεδο, τόσο το 2017, όσο και το 2018. Με την αύξηση της χρηματικής  επιχορήγησης, καθώς και την τακτική καταβολή της, οδηγηθήκαμε στην εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών που είχαν συσσωρευτεί και δημιουργούσαν αξεπέραστα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. Μόνο το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είχε στις  31/12/2015 1,2 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη. Σήμερα έχει μηδέν.
  • Διασφαλίστηκε η πρόσβαση στις παροχές Υγείας για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες και ταυτόχρονα διαγράφηκαν οι απαιτήσεις των πολιτών προς την Εφορία, που είχαν συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια.
  • Καταργήθηκε το 5ευρω καθώς και η απόφαση για τα  20 ευρώ που προέβλεπε να πληρώνουν οι πολίτες για εισαγωγή στα νοσοκομεία  από 1/1/2016.
  • Διώχτηκαν οι ιδιώτες εργολάβοι από   καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη και έτσι σταμάτησε ο εργασιακός μεσαίωνας των εργαζομένων με την καταβολή κανονικού μισθού , άδειες κ.λ.π.
  • Υλοποιείται το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 62 αστικές περιοχές και περισσότερες από 3.000 προσλήψεις γενικών γιατρών, παιδιάτρων, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών και επισκεπτών υγείας.
  • Ο συνολικός σχεδιασμός προσλήψεων στα νοσοκομεία, τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων από το Υπουργείο Υγείας, υπερβαίνει τους 10.000 γιατρούς και λοιπό προσωπικό.
  • Αυξήθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις που καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ (ψηφιακή μαστογραφία, προγεννητικός γονιδιακός έλεγχος για κυστική ίνωση, αξονική στεφανιογραφία, κολπικό υπερηχογράφημα κ.ά.).
  • Διενεργήθηκε ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος των τελευταίων ετών. Αποκαλύπτεται το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis και οι ευθύνες των πολιτικών που εμπλέκονται. Συνολικά 84 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος για την οικονομία του «πάρτι» που είχε στηθεί στο χώρο της Υγείας, που αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο του Δημόσιου  χρέους της χώρας μας.
  • Θεσπίστηκε η Διαφανής Λίστα Χειρουργείων με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και τη μείωση του χρόνου αναμονής, για χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
  • Υλοποιούνται προγράμματα εμβολιασμού παιδιών προσφύγων, καθώς και προγράμματα υγειονομικής στήριξης των προσφύγων.

 

Αυτή η πολιτική που ακολουθούμε έχει σαν στόχο την ισότιμη, καθολική και δωρεάν  πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Γιατί, εμείς θεωρούμε την υγεία κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση του κράτους να την προσφέρει στους πολίτες του μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δημόσιο Τομέα.

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας, η «αποδυνάμωσή» του συνίσταται στην πρόσληψη επτά (7) νέων ειδικευμένων Ιατρών μέσα στο 2017 και την αύξηση των υπηρετούντων Επικουρικών από πέντε (5) σε δέκα(10). Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφερθούμε στην ενίσχυση και των υπολοίπων Τμημάτων του Νοσοκομείου, πέραν του Ιατρικού, γιατί είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνία της Πρέβεζας.

Και, προφανώς, οι προσλήψεις θα ήταν πολύ περισσότερες, αν δεν είχε συρρικνωθεί απελπιστικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο Οργανισμός λειτουργίας του Γ.Ν. Πρέβεζας, με συνέπεια να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την ατυχή συγκυρία της ταυτόχρονης αναρρωτικής αδείας δύο ιατρών και την παραίτηση ακόμη μίας.

Επίσης, τον πληροφορούμε ότι άμεσα δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκήρυξης θέσης Επ. Α Παθολόγου και αναμένουμε την κάλυψή της σύντομα, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα προκηρυχθεί και μια επιπλέον θέση Επικουρικού Παθολόγου.

Τέλος, του υπενθυμίζουμε τη γνωστή λαϊκή ρήση: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

 

                                                  Τμήμα Υγείας   

                                                      Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites