Ικανοποίηση στο Δήμο Ζηρού για τη χρηματοδότηση έργου ύδρευσης ύψους 2,3 εκ. €

Καλαντζής: “Υπάρχει ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση έργου ύδρευσης του Δήμου μας, ύψους 2,3 εκ. €. Οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο”.

 

Την ικανοποίησή του για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του έργου «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στο Δήμο Ζηρού», με χρηματοδότηση 2.391.967 ευρώ, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει σε δήλωσή του Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.

Συγκεκριμένα σημειώνει: “Έπειτα από το έργο της προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας/τηλε-ελέγχου το οποίο εξασφαλίσαμε και θα υλοποιηθεί στον Δήμο Ζηρού, ύψους 1.484.690,44 €, ένα ακόμη μεγάλο και σημαντικό έργο στον τομέα της ύδρευσης θα εκτελεσθεί στον Δήμο μας συνολικού προϋπολογισμού 2,391,967,74 €. Το αντικείμενο του έργου αυτού αφορά στην υδροδότηση του οικισμού Βούλιστας της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς, που μέχρι σήμερα ήταν άνυδρη με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και το περιβάλλον και αποτελούσε ‘βαθιά πληγή’ για τον Δήμο μας, στην αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Παπαδατών, καθώς και στην ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Πέτρας.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης του Δήμου, καταγράφοντας το μέγεθος και το είδος των αναγκών, θέσαμε σε πρώτιστη προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου ύδρευσης, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι παλαιωμένες. Έτσι σχεδιάσαμε και εκπονήσαμε μελέτες οι οποίες ‘ωρίμασαν’ και σήμερα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των έργων, τα οποία στοχεύουν στην ποιοτική και επαρκή ύδρευση των κατοίκων και ταυτόχρονα στη μείωση του κόστους για τον Δήμο και τους πολίτες. Οι προσπάθειές μας στον τομέα της ύδρευσης δεν σταματούν εδώ. Εκπονούμε μελέτες και προχωράμε σε παρεμβάσεις σε κάθε Τ.Κ. όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ζητήματα”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites