Η “Πρέβεζα” του Καρυωτάκη : Μια σύγχρονη οπτική

Με ποιητική συζήτηση, μουσικές συνθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις και προβολή ντοκιμαντέρ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον Κώστα Καρυωτάκη, στην Πρέβεζα

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου ώρα 20:30μμ στο οδό Δαρδανελίων απέναντι από την προτομή του Κώστα Καρυωτάκη θα συναντηθεί η παλιά και νεώτερη γενιά για να τιμήσουν τον ποιητή στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή που διοργανώνουν ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης. Ομιλητές στην εκδήλωση με τίτλο “Η “Πρέβεζα” του Καρυωτάκη: μια σύγχρονη οπτική” θα είναι μαθητές από 12 έως 18 ετών, όπου μεταξύ άλλων με την καθοδήγηση της φιλολόγου Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου θα εκφράσουν τις σκέψεις τους -μέσα από τα δικά τους μάτια- πάνω στο ποίημα “Πρέβεζα”, θα ακουστούν συνθέσεις της μουσικού Αποστολίας Βερυκίου, εμπνευσμένες από το έργο του ποιητή, αλλά και απαγγελίες ποιημάτων των παιδιών αφιερωμένες στον Κώστα Καρυωτάκη. Επίσης σε βίντεο θα προβληθεί η διαδικασία της αφίσας που επιμελήθηκαν ο Έκτωρ Σίντος Ντούσιας και η Μυρτώ Νασιούλα. Στην ίδια εκδήλωση ο κ.Τάσος Αναστασόπουλος επίτιμος πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης εκπροσωπώντας τη μεγάλη γενιά θα δώσει τη δική του προσέγγιση στο έργο του ποιητή. Εν τω μεταξύ την ίδια μέρα στις 9 το βράδυ στο ατελιέ του Πρεβεζάνου ζωγράφου Κώστα Καλέντζη θα προβληθεί για δεύτερη φορά το ντοκιμαντέρ του Φρέντυ Γερμανού για τον Κώστα Καρυωτάκη για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουν οι νεώτεροι .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites