Πρόταση για ψηφιακό μουσείο στην Αμμουδιά

Προτάσεις για την ανάδειξη της ιστορίας του Αχέροντα και του Νεκρομαντείου μέσω ψηφιακών μέσων καταθέτει ο Σύλλογος  "Φίλοι του Νεκρομαντείου και  Αχέροντα".

 

Ο Σύλλογος  “Φίλοι του Νεκρομαντείου και  Αχέροντα”, με άρθρο στο καταστατικό του προωθεί και στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την δημιουργία του Ψηφιακού Κέντρου του Αχέροντα, για να αναδείξει τον μύθο, την ιστορία και την αξεπέραστη δύναμη της ιδέας που ξεπήδησε στην περιοχή μας, με πρώτη αναφορά στην λ’ ραψωδία της Οδύσσειας και φτάνει έως σήμερα.

 

Η χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να δώσει μια μοναδική, βιωματική εμπειρία στον επισκέπτη και να καταστήσει την περιοχή μας επίκεντρο ενδιαφέροντος για τα ζητήματα της ιστορίας, της αρχαιολογίας ,της τέχνης, της φιλοσοφίας ,κ.λ.π. και ταυτόχρονα να ενισχύσει καθοριστικά τον τουρισμό της περιοχής και την ανάπτυξη.

 

Σε συνέχεια και αφού έχουμε λάβει υπόψη συζητήσεις με αρμόδιους φορείς της περιοχής μας και της Ηπείρου, όπως και υπηρεσιακούς παράγοντες καταλήξαμε στην εξής πρόταση:

 1. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση με μικρό κόστος δημιουργίας – λειτουργίας και άμεσο αποτέλεσμα, είναι το Κέντρο Πληροφόρησης της Αμμουδιάς. Περιλαμβάνει έτοιμες κτηριακές υποδομές δίπλα στο ποτάμι,  να σημειώσουμε επιπλέον  ότι θα απαιτηθεί μόνο μικρό κόστος προσαρμογής στο νέο του ρόλο, ο οποίος μπορεί να συνδυάσει, τον Μύθο του Αχέροντα, την ιστορία του Νεκρομαντείου αλλά και την φυσιολατρική ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδοχή του Αχέροντα  των Στενών, του Δέλτα και του βιότοπου σε ψηφιακή σύγχρονη μορφή.

Το Ψηφιακό Κέντρο στην Αμμουδιά θα ενισχύσει και τον τουρισμό της Αμμουδιάς και ευρύτερα γιατί  ήδη η Αμμουδιά, αποτελεί πόλο έλξης  τουριστών με την βαρκάδα και τις βασικές τουριστικές  υποδομές που διαθέτει.

 2. Ποδηλατόδρομος ο οποίος θα συνδέσει το Κέντρο Πληροφόρησης της Αμμουδιάς με το Νεκρομαντείο, ο οποίος θα δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα, αλλά και μια άλλη εκδοχή του τουρισμού με φυσιολατρικό και αθλητικό χαρακτήρα να συνδυάσει τους δύο χώρους σαν ενιαίο σύνολο.

 3. Η ανάγκη για πλωτό τον Αχέροντα έως το Μεσοπόταμο και το Νεκρομαντείο.

 4. Ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει να παρουσιάσει ένα προσχέδιο της άποψης μας με ιδιαίτερη αισθητική και  καλή τεκμηρίωση, με σύγχρονη οπτική για ένα έργο το οποίο θα έχει άμεση ανταπόδοση με οφέλη για τον τόπο μας.

 

Η πρότασή μας δεν αποκλείει προτάσεις άλλων φορέων ή ιδιωτών για το ίδιο θέμα. Στόχο έχει να συνεισφέρει στον γόνιμο διάλογο για το καλό της περιοχής μας. Προς τούτο καλούμε όλους τους φορείς, τον Δήμο Πάργας,την Περιφέρεια Ηπείρου,το Επιμελητήριο, τους φορείς του τουρισμού, να στηρίξουν την πρόταση μας.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Σπύρος Ράπτης

Ο Αντιπρόεδρος

 

Γιάννης Γιαμάς


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites