Παρουσία Κουρουμπλή εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Λιμενικού Τμήματος Πάργας

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου του Λιμεναρχείου Πάργας.

Στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε παρέστησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος  Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών φορέων όμορων δήμων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: «Η ζωή έχει αποδείξει ότι, είτε είναι μικρά τα έργα, είτε μεγάλα, μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν υπάρχει συλλογικότητα, όταν το υπερτροφικό «εγώ» της εποχής μας το υποτάξουμε στο συλλογικό «εμείς» της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Και αυτό το έργο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ μεγάλο για τους ανθρώπους που λειτουργούν και υπηρετούν την πατρίδα  στο τομέα του Λιμενικού Σώματος σ’ αυτή την περιοχή. Έτσι, λοιπόν, το μεγάλο ή μικρό συνδέεται με τι ανάγκες εξυπηρετούνται.

Κυρίες και κύριοι, η πατρίδα πέρασε οκτώ χρόνια δύσκολα. Έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες, δεν θέλω να μηδενίσω κανέναν. Αυτή τη στιγμή η πατρίδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Έπειτα από την πολιτική σταθερότητα, ήρθε η οικονομική σταθερότητα και σήμερα είμαστε κοντά στην έξοδο από τα Μνημόνια, που μας δίχασαν.

Σήμερα, όμως, όλοι μαζί έχουμε χρέος να καταλάβουμε ότι αυτός ο τόπος είναι ένας τόπος που τον αγαπάμε όλοι και είμαστε πατριώτες όλοι. Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες. Δεν πρέπει δηλαδή η πολιτική αντιπαράθεση και η επικράτηση του θυμικού να σκοτώνουν τη λογική. Σ’ αυτό το πνεύμα πρέπει να πορευθούμε και αυτή η προσπάθεια όλων σας, των αυτοδιοικητικών, του Λιμενικού Σώματος, εξασφάλισε έναν αξιοπρεπή χώρο.

Ξέρετε όταν ήμουν Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Πρόνοιας και είχα δημιουργήσει αρκετά κτίρια, μεταξύ αυτών και ένα στην Πρέβεζα, για τα πρόσωπα με αναπηρία, μου έλεγαν κάνεις πολυτελή κτίρια για τους αναπήρους-γιατί είχαν μάθει τους αναπήρους να τους βάζουν σε υποδεέστερα κτίρια. Και  είπα ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα ευχάριστο περιβάλλον, γιατί τους επηρεάζει, γιατί τους κάνει πιο παραγωγικούς και πιο χαρούμενους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λοιπόν, έπειτα από αρκετά χρόνια προσπαθειών, η συλλογική προσπάθεια έφερε το σημερινό αποτέλεσμα.

Το Λιμενικό Σώμα αναδεικνύεται  όλο και περισσότερο σε κρίσιμο και κομβικό παράγοντα για την ασφάλεια της χώρας. Και ξέρετε πολύ καλά ότι στην περίμετρο της χώρας μας μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος, όπου εμπλέκονται περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις διά αντιπροσώπων. Σε έναν πόλεμο, τις επιπτώσεις του οποίου πλήρωσε η Ελλάδα, γιατί ήρθαν εδώ ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και παρά τη κρίση, ο ελληνικός λαός και το Λιμενικό Σώμα έσωσαν πάνω από 150.000 πρόσφυγες – γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους –  από πνιγμό.

Το Λιμενικό Σώμα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πιο προωθημένη γραμμή επιτήρησης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα, έχει τη μεγάλη ευθύνη να διώκει το έγκλημα στη θάλασσα: ναρκωτικά, όπλα, παράνομα τσιγάρα.

Θέλω να σημειώσω ότι το Λιμενικό Σώμα  αναβαθμίζεται, καθώς μπήκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει σημαντικά προγράμματα εξοπλισμού, ώστε τα στελέχη του Λιμενικού, με σύγχρονα  μέσα να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Η Πάργα, αυτή η ιστορική και πανέμορφη περιοχή της Ηπείρου, είναι ένα από τα διαμάντια της χώρας μας. Γι’ αυτό χρειαζόταν έναν αξιοπρεπή χώρο για να στεγάσει το Λιμενικό Σώμα.

Αγαπητά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αφού σας ευχαριστήσω όλους, θέλω να σας ζητήσω ως Υπουργός μια χάρη. Θέλω με τους πολίτες να έχετε καλή συνεργασία, γιατί είμαστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Να εκπέμπετε την ευγένεια του χαρακτήρα σας και ιδιαίτερα με τους τουρίστες που σας επισκέπτονται, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πρεσβευτές της συμπεριφοράς όλων μας. Γιατί, μια κακή συμπεριφορά  κυκλοφορεί πιο εύκολα από το να κάνεις δέκα καλά.

Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω σε ένα τέτοιο πνεύμα χαράς και  προθυμίας να εξυπηρετείτε τον κόσμο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας κατά την ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων :”Σήμερα δίνουμε τέλος σε μια εκκρεμότητα που είχαμε στην Πάργα. Εγκαινιάζουμε τα νέα γραφεία στα οποία μεταστεγάστηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας.
Εγκαινιάζουμε δηλαδή τη μεταφορά του από το παλιό και ακατάλληλο κτίριο που στεγαζόταν χρόνια τώρα, στα νέα γραφεία που τη χρήση τους παραχώρησε ο Δήμος Πάργας.
Ένα ακατάλληλο κτίριο, για τους εργαζόμενους του Λιμενικού Σώματος αλλά και την εικόνα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, σε μια περιοχή που επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και που αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ήπειρο και έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
Ήταν υπόσχεσή μας προς τα στελέχη του Λιμενικού, την οποία και υλοποιήσαμε, γιατί γνωρίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή και να υλοποιούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε.
Και επίσης, το οφείλαμε στο συμπατριώτη μας, τον άξιο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τον κύριο Σταμάτη Ράπτη, που το πέρασμά του ως αξιωματικού από την περιοχή μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Με υπερηφάνεια και ικανοποίηση παρακολουθούμε την πορεία του και από τη θέση του Αρχηγού.

Κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας,
Επιτρέψτε μου να «εκμεταλλευτώ», με την καλή έννοια, την παρουσία ενός κυβερνητικού στελέχους πρώτης γραμμής σήμερα εδώ στην Πάργα, για να αναφερθώ σε ορισμένα θεσμικά και τοπικά ζητήματα, για τα οποία θέλουμε τη δική σας συμβολή και συμπαράσταση.
Το πρώτο, είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, όπως το δικό μας της Πάργας.
Ένας εκσυγχρονισμός, που όπως έχει τονίσει και η ΚΕΔΕ, πρέπει να γίνει με διπλό στόχο:
Από τη μία να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Υπουργείου σας και από την άλλη να εξασφαλίζονται η τοπική ανάπτυξη και τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην επίσπευση από το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που υπάγεται στον τομέα ευθύνης σας, της χωροθέτησης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λούτσας.
Ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας από τον περασμένο Απρίλιο και επειδή είναι έργο σημαντικό για την περιοχή μας, έχει για εμάς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τέλος κύριε Υπουργέ, εδώ στη Δημοτική Ενότητα της Πάργας ο Δήμος προωθεί δύο σημαντικές παρεμβάσεις.
Την αποκατάσταση του παλιού αρχοντικού Βασιλά και την επανάχρησή του ως Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου και τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσβάσεων για ΑμεΑ, στις τουριστικές μας παραλίες.
Και οι δύο προτάσεις έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ.
Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία και την αγάπη σας για την Πάργα, ελπίζουμε στη βοήθειά σας για την ένταξη των δύο αυτών παρεμβάσεων. ”

Ακολούθως, ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφτεί  τις Λιμενικές Αρχές, Παξών, Ηγουμενίτσας, Σαγιάδας, Κέρκυρας, Παλαιοκαστρίτσας, Λευκίμης. Την Κυριακή ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφτεί τις Λιμενικές Αρχές Λευκάδας Μεγανησίου και Νυδρίου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα, με τελευταίο σταθμό το Αγρίνιο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ

Uncategorized

Η Συναγωγή και ο Κανονισμός της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Πρεβέζης»

06/04/2022, 3:36 μμ

Uncategorized

Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης    

24/12/2021, 12:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites