Ιαματικά Λουτρά και Χαμάμ : Τα ακατέργαστα διαμάντια της πόλης μας

Στα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας είχαν την ευκαιρία σήμερα να ξεναγηθούν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ  Χρήστου Νέσσερη. Στόχος της πρόσκλησης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία των Λουτρών καθώς και  για τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών , μιας  και όπως ανέφερε ο κ. Νέσσερης κάθε  Πρεβεζάνος πρέπει να επισκεφτεί τα λουτρά έστω μία φορά στη ζωή του.

Ο κ. Νέσσερης ξεκίνησε λέγοντας ότι τα Λουτρά είναι ανοιχτά από τις 7,00 έως τις 2.00 το μεσημέρι για τον μήνα Ιούλιο και τον Αύγουστο που θα αυξηθούν οι επισκέπτες, το ωράριο θα επεκταθεί .Η μελέτη η οποία έχει γίνει προβλέπει αρχικά  την επισκευή των Λουτρών του υπάρχοντος  κτιρίου , μία μελέτη περίπου ενός εκατομμυρίου μαζί με το Χαμάμ του Αλή Πασά. Στη συνέχεια σκεφτόμαστε ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας όπου θα το εντάξουμε σε ένα από τα προγράμματα Ελλάδα – Ιταλία ή στο ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν είναι να μεγαλώσουν οι μπανιέρες σε μήκος και να κατασκευαστούν  μπανιέρες για ΑμεΑ. ,ενώ  θα δημιουργηθεί και ειδικός χώρος για μπάνιο, μια εξωτερική πισίνα ώστε  το Χαμάμ του Αλή Πασά να είναι ορατό και από έξω. Το Χαμάμ και τα Λουτρά είναι δύο ακατέργαστα διαμάντια , έχουμε άριστη ποιότητα νερού που ελέγχεται καθημερινά  με  θεραπευτικές ιδιότητες και με μικρό κόστος που ανέρχεται στα 3 ευρώ.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας επισκέφτηκαν πέρσι 3000 άτομα και φιλοδοξούμε φέτος να γίνουν περισσότερα .Η ποιότητα του νερού είναι άριστη , σε αυτό που υστερούμε είναι το κτιριακό  και η έλλειψη καταλυμάτων σε κοντινή απόσταση. Στη μελέτη προβλέπεται  και η θέρμανση του χώρου των Λουτρών  ώστε να μπορούν να λειτουργούν  όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες όπως τώρα.

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites