Επιμελητήριο Πρέβεζας : “Δράσεις Κινητοποίησης της Τοπικής Οικονομίας στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του ότι συμμετέχει στο Συμβούλιο Φορέων του «Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου».

Η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» διαμορφώνεται με συνεκτικό στοιχείο τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Ηπείρου. Συνδέει τέσσερις περιφερειακές ενότητες, πέντε αρχαιολογικούς χώρους, οκτώ αρχαίους χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομή, 2.300 χρόνια ιστορίας.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων ενίσχυσης και αναβάθμισης των υποδομών για την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και δράσεις κινητοποίησης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, αγροδιατροφικού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί ένα «Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» μια εθελοντική, συλλογική πρωτοβουλία επαγγελματιών, επιχειρηματιών, φορέων και οργανισμών η δραστηριότητα των οποίων βρίσκεται σε γεωγραφική συνάφεια με την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου.

Το Σύμφωνο αυτό θα αποτελέσει τον μηχανισμό υποστήριξης και ανάπτυξης της Διαδρομής με βάση την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και την σύνδεσή της με την τοπική οικονομία ώστε να καταστεί ένας υψηλού επιπέδου αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός.

Καλούνται όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να καταθέσουν την «Δήλωση Έκφρασης Επιθυμίας Συμμετοχής» και το «Έντυπο Αυτοαξιολόγησης» να επικοινωνήσουν με τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. κ. Γεωργία Κιτσάκη και κ. Αριστοτέλης Σταγκίκας (Τηλέφωνα: 2651036686, 83087, Fax: 2651033419, Email: epirus@epirussa.gr).


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο -Στα Γιάννενα και την Πρέβεζα εντοπίστηκαν τα περισσότερα

02/12/2020, 6:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τις Υγειονομικές Δομές της Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κώστας Μπάρκας

02/12/2020, 1:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατήγγειλε την διάλυση της σύμβασης της μελέτης για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία ο Σπύρος Ριζόπουλος

02/12/2020, 10:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανάδοχος για τον κόμβο στο Ζέφυρο – Προς δημοπράτηση ο κόμβος της Λυγιάς

02/12/2020, 10:45 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασής ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας

02/12/2020, 10:42 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Αιτήσεις συμμετοχής στην δράση “Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821”

02/12/2020, 10:34 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites