Γοητεύει τους αναγνώστες το βιβλίο του Σπύρου Μπρίκου “Αγία Παπαλίνα η Καλλονή”

Στο κατάμεστο από αναγνώστες «Μariposa Restaurant» στην Πρέβεζα και παρουσία του διευθυντή των εκδόσεων Μανδραγόρα κ Κώστα Κρεμμύδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η παρουσίαση βιβλίου του Σπύρου Μπρίκου «Αγία Παπαλίνα η Καλλονή».

Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-συγγραφέας Βαγγέλης Αυδίκος, η κριτικός λογοτεχνίας- ποιήτρια -φιλόλογος κ. Άννα Αφεντουλίδου, η παιδοψυχίατρος κ. Καλλιόπη Μιχελάκου και ο κινηματογραφιστής και σεναριογράφος κ.Κυριάκος Κοτσίνης, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Τσούτσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν,εκτος του διευθυντή των εκδόσεων Μανδραγόρα κ Κώστα Κρεμμύδα,  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ Θωμάς Δήμας, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα πολιτισμού κ. Ελευθερία Αγγέλη, η πρόεδρος του Συλλόγου περί βιβλίου κ. Βάσω Πασσά.

Στο επίκεντρο του βιβλίου του Σπύρου Μπρίκου – αποσπάσματα του οποίου διάβασαν η Δώρα Μπέκα και η Πέπη Καρατζένη – είναι η Πρέβεζα, ενώ υπάρχουν αναφορές στον Τσέχωφ και τον Ντοστογιέφσκι, στον Κώστα Καρυωτάκη, που συνδέεται άμεσα με την Πρέβεζα, στον Νίκο Καββαδία, τον ποιητή της θάλασσας και του ταξιδιού, αλλά και στον Νίκο Καζαντζάκη. . Ο Συγγραφέας με τη γραφή του μας ταξιδεύει από το Ιόνιο στο Αιγαίο, με ήρωες πρόσωπα της Πρέβεζας και των αιγιακών νησιών που μπλέκονται με τη μυθοπλασία.

Η παρουσίαση έκλεισε με θεατρικοποίηση του διηγήματος την οποία επιμελήθηκε σκηνοθετικά η Ειρήνης Τσαγκαροπούλου και συμμετείχαν, εκτός από την ίδια ,η Σταυρούλα Καραγιάννη και ο  Χαράλαμπος Οικονόμου.

Στο χώρο της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις ιστορίες του βιβλίου, τα οποία επιμελήθηκε η ζωγράφος και εικαστικός Ιολάνδα Σωτηρία Άνθη -Βαρότση,η οποία “υπογράφει” και το εξώφυλλο του βιβλίου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites