ΠΡΕΒΕΖΑ : Ολοκληρώθηκαν τα έργα ύδρευσης στους οικισμούς Βράχου και Αμμουδιάς

Σε χρήση των κατοίκων και των χιλιάδων τουριστών δόθηκαν τα δύο ανακατασκευασμένα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε Βράχο και Αμμουδιά της Π.Ε. Πρέβεζας, έργα που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας αντίστοιχα.

 

Η αντικατάσταση των δικτύων κρίθηκε επείγουσα ενόψει της τουριστικής σεζόν, καθώς στα πρώην δίκτυα που ήταν πεπαλαιωμένα,  κατά τη διάρκεια του χειμώνα διαπιστώθηκαν πρόσθετα προβλήματα προσχώσεων και συγκέντρωσης αλάτων, που μείωναν την παροχή νερού σε κατοικίες, καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες.  

 

Την περιοχή του Βράχου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σιώλο,  τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Μιχ. Σπυρέλη – Κων. Ντέτσικα, όπου σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη και Πάργας κ. Αντ. Νάστα, εξέτασαν και άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στις περιοχές ευθύνης τους.

 

Οι προϋπολογισμοί των δύο έργων, συνυπολογιζόμενων και αρχικών εκπτώσεων ανέρχονταν για το μεν Βράχο σε 116.000 ευρώ, για δε την Αμμουδιά σε 190.000 ευρώ, που προήλθαν από πόρους της Περιφέρειας.

Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκαν επίσης την Τ.Κ. Καναλίου, στην οποία εκτελούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και τη σύνδεσή του με υπό κατασκευή Βιολογικό Καθαρισμό και το οποίο αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας.  

 

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Πρέβεζας

 

Νωρίτερα σε συνάντηση εργασίας που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την προώθηση των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις του έργου της παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης και τη μελέτη που αφορά το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας στο πρώην στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, εργασίες για τις οποίες τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα παράδοσής τους.

 

Δύο από τις άμεσες προτεραιότητες που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την περίοδο αυτή, είναι  η αποκατάσταση της οδού προς την Τ.Κ. Κρυοπηγής, που έχει πληγεί από κατολισθητικό φαινόμενο και ο καθαρισμός του ποταμού Αχέροντα

 

Επίσης έγινε ανασκόπηση των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή για τον παραλιακό οδικό άξονα, (με δεδομένη και τη θετική εξέλιξη που υπάρχει για την ολοκλήρωση του άξονα Αμβρακία – Άκτιο, που ήταν ένας από τους κεντρικούς στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου),  την οδική σύνδεση της Ιόνιας με τη γέφυρα Καλογήρου και την σύνδεση Μεσοποτάμου- Εγνατίας. Έμφαση δόθηκε και στα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί το χειμώνα από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές -και ειδικότερα οι παραθαλάσσιες  – της Π.Ε. Πρέβεζας

 

Τέλος συζητήθηκαν και  άλλες παρεμβάσεις που θα εξεταστούν  για υλοποίηση από την Π.Ε. Πρέβεζας, όπως και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΟΕΒ ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites