ΠΡΕΒΕΖΑ : “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη” – Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο

Ένα αίτημα δεκαετιών, έγινε σήμερα πραγματικότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πάργας, οι οποίοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια του Νέου Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννόπουλο παρουσία και του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωσταντίνου Καρακατσιανόπουλου.

Από αυτή τη σημαντική και για πολλούς ιστορική ημέρα για την περιοχή δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, οι βουλευτές του Νομού Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, της Π.Ε Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχάλης Σπυρέλης, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Ηπείρου  κ. Βασίλης Παπαδιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Παππάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσοποτάμου κ. Θωμάς Πανούσης κ.α.

Μετά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννόπουλος απήθυνε χαιρετισμό.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Γιαννόπουλος έκανε αναφορά στην περίοδο που ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την δημιουργία του συγκεκριμένου Τομέα στο Μεσοπόταμο, όταν εκείνος ήταν Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, όπου ξεκίνησε η συνεργασία με τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΕΚΑΒ κ. Βασίλη Παπαδιώτη η οποία σήμερα απέφερε καρπούς, ενώ τόνισε πως χωρίς την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων του ΕΚΑΒ δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα.

Αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Τώρα η προσπάθεια μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην στελέχωση των δομών που αυτό το σημείο εδώ έχει στρατηγική θέση, που θα στηρίξει τη διαχείριση του επείγοντος περιστατικού όμως, εκείνο το οποίο πρέπει πολύ σύντομα να καλυφθεί είναι το έλλειμμα στην στελέχωση των δομών και των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Οι προσπάθειες μας μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο της στελέχωσης που έχουν οι υγειονομικές δομές στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας.”

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε ότι, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε, πολύ γρήγορα και με αποφασιστικά βήματα να καλυφθούν τα κενά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος τόνισε ότι, η κίνηση της δημιουργίας του νέου αυτού Τομέα στο Μεσοπόταμο είναι πολύ σημαντική από επιχειρησιακής απόψεως και σηματοδοτεί το άνοιγμα των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Επίσης σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ υπήρξε βασικός στόχος των μνημονίων με πολύ προσπάθεια η διοίκηση κατάφερε αύξηση του στόλου σε ποσοστό 40%, ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσει και η βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

“Το ΕΚΑΒ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι που υπηρετούμε την δημόσια υγεία είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρακατσιανόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς  είπε μεταξύ άλλων “Όλοι μας λέμε ότι είμαστε ένα τίποτα, αλλά η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και δεν κοστολογείται με κανέναν τρόπο και με κανένα ποσό. Θέλουμε να έχουμε σε κάθε μέλος της χώρας τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε μονάδες υγείας είτε είναι νοσοκομεία είτε κέντρα υγείας. Θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα οι άνθρωποι που θα πηγαίνουν εκεί να μπορούν να θεραπεύονται και να γυρίζουν υγιείς στα σπίτια τους.”

Με την σειρά του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ο οποίος συνέλαβε τα μέγιστα για να γίνει πραγματικότητα ο Τομέας ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου ,παραχωρώντας δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό το κτίριο κοινοτικού γραφείου Μεσοποτάμου επιφάνειας περίπου 100τμ και αναλαμβάνοντας όλα τα λειτουργικά έξοδα του όπου στεγάζεται,δράττονταν την ευκαιρία της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ζήτησε την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των δύο κέντρων Υγείας της Πάργας και του Καναλακίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφερόμενος στα εγκαίνια λειτουργίας του νέου Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο υπογράμμισε πως, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός ενώ, ευχαρίστησε τους πολίτες για την επιμονή τους, τον Δήμαρχο Πάργας για την παραχώρηση του κτιρίου και την ηγεσία του Υπουργείου για την βούληση της να κάνει πράξη αυτό για το οποίο οι κάτοικοι έδωσαν αγώνες.

Επίσης ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ του Μεσοποτάμου θα πρέπει να στελεχωθεί για όλο το χρόνο και με περισσότερα αυτοκίνητα, ενώ δεν παρέλειψε ούτε εκείνος να ζητήσει την πλήρη στελέχωση των δομών υγείας της Π.Ε Πρέβεζας.

Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε «Η ανάγκη δημιουργίας του σταθμού Μεσοποτάμου ήταν επιτακτική και μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων έγινε πραγματικότητα. Νομίζω ότι οι πολίτες του Δήμου Πάργας πρέπει να είναι ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή, γιατί ο σταθμός Μεσοποτάμου υλοποιήθηκε μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες για τη χώρα και όχι στην εποχή των ΄΄παχιών αγελάδων΄΄».


Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης της Ν.Δ. Στέργιος Γιαννάκης τόνισε «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά από χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων της περιοχής και κινδύνων στη Δημόσια Υγεία, θα εξασφαλισθεί η άμεση επέμβαση των διασωστών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, μέχρι την Πάργα. Θα υπάρξει ουσιαστική λύση στα θέματα Υγείας, αλλά και στα τροχαία που συμβαίνουν στην περιοχή».

Τέλος ο Διοικητής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ κ. Βασίλης Παπαδιώτης απέδωσε τα εύσημα στο Δήμαρχο Πάργας κ. Αντώνη Νάστα για όλες τις ενέργειες που έκανε για την λειτουργία του Τομέα στο Μεσοπόταμο. ενώ επεσήμανε με έμφαση ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ είναι δίπλα στο πολίτη.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites