Η Ελλάδα γερνάει … Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πρέβεζα για το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας

Ως μια “βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας” χαρακτηρίστηκε, από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το Δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και που ήταν το βασικό θέμα της εκδήλωσης του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Margarona Royal στην Πρέβεζα.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα και η Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος κ. Ζωή Ράπτη, ενώ συντονιστής ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Νίκος Τζίμας.

 

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Σπύρος Κυριάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Τάκης Παππάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης  Μπούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και τομεάρχης υποδομών της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ.  Διονύσης Καλλίνικος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Ελλάδος κ. Ζώης Μαργέλης και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν,ο Τομεάρχης Πρέβεζας Φίλιππος Ευαγγέλου, η υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας Ιωάννα Μπεϊντάρη, ο υπεύθυνος κοινωνικών θεμάτων της ΝΟΔΕ Δημήτρης Καραμανίδης και η  υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων Ηπείρου Μαρία Τσόλη.

Σπύρος Κυριάκης :”Το δημογραφικό είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους μας”

Στην τοποθέτηση του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Σπύρος Κυριάκης τόνισε πως το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας και θα πρέπει με κάθε τρόπο να αντιμετωπιστεί καθώς αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Έθνους, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως : «Ένα έθνος για να μπορέσει να υπάρχει στη διάρκεια των αιώνων, θα πρέπει ο αριθμός γεννήσεων ανά ζευγάρι να είναι περίπου 2,1. Στην Ελλάδα, προ κρίσεως, το 2010, ο αριθμός αυτός ήταν περίπου 1,87. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των γεννήσεων σήμερα είναι περίπου 1,3. Καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα. Εάν η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ δεν λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει τις προοπτικές στους ανθρώπους για περισσότερα παιδιά, έτσι ώστε τα παιδιά να θεωρούνται ευλογία και όχι τεκμήριο, τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ άσχημα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρωτίστως να αλλάξει η οικονομική κατάσταση, εν συνεχεία να αλλάξει η κοινωνική κατάσταση και ο μόνος ικανός να το κάνει αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

Ζωή Ράπτη: ” Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σταδιακά μια μεγάλη μείωση του πληθυσμού”

Τα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι μια γερασμένη χώρα ανέλυσε η Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος κ. Ζωή Ράπτη η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως :  «Από το 1951 μέχρι το 2015 η Ελλάδα από τα 7,5 εκ. κατοίκους, έφτασε στα 11 εκ. Όμως πράγματι, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε σταδιακά μια μεγάλη μείωση του πληθυσμού. Για πρώτη φορά από το 2015, βλέπουμε ότι η πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί και σήμερα βρίσκεται στα 10,9 εκ και σταδιακά μια κάθετη πρώτη στις γεννήσεις. Γνωρίζουμε ότι το 2015 οι θάνατοι υπολείπονται των γεννήσεων κατά 28.800 άτομα. Το 2016 περίπου 15.000 άτομα και είναι δραματική η εικόνα το 2017 όπου οι θάνατοι είναι παραπάνω από τις γεννήσεις κατά 34.947 άτομα. Τέλος από το 2017 και μετά το Υπουργείο σταμάτησε να χορηγεί στοιχεία, λέγοντας, τάχα, ότι αναβαθμίζει το σύστημα»

Μαρία Συρεγγέλα : “Στόχος της ΝΔ είναι η δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει στους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια”

Στους στόχους που έχει θέσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας ανέλυσε η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος  Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και μείωση της ανεργίας κατά 7%. Για να επιτευχθεί η δέσμευση αυτή σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα θα πρέπει το αφορολόγητο εισόδημα να αυξηθεί κατά 1000 ευρώ για το πρώτο παιδί, 2000 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 3000 ευρώ για το τρίτο παιδί και ούτω κάθε εξής.

Στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι επίσης η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα επόμενα δυο χρόνια αλλά και η επαναφορά του επιδόματος για τις οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites