Άνοιξε η αυλαία του 16ου Preveza Jazz Festival

Με μια βραδιά  αφιερωμένη στις γυναικείες φωνές άνοιξε η αυλαία 16ου Preveza Jazz Festival, του μακροβιότερου φεστιβάλ jazz της δυτικής ακτής , την Παρασκευή 8 Ιουνίου το βράδυ, στην όμορφη παραλία της Πρέβεζας.

 

Την πρώτη ημέρα του Festival άνοιξαν οι ατμοσφαιρικοί Under the Surface από την Ολλανδία. Ενα καινούριο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί από τον ντράμερ Joost Lijbaart – γνωστό συνεργάτη του επίσης γνωστού μας σαξοφωνίστα Yuri Honing – και αντικατοπτρίζει τη σύμμειξη καλλιτεχνών διαφορετικών «γενεών» μέσα στη σύγχρονη ολλανδική μουσική σκηνή. Ένας βετεράνος της ολλανδικής jazz ο Joost Lijbaart συνεργάζεται με έναν κιθαρίστα της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής τον Bram Stabhouders και μια νέα τραγουδίστρια την Saane Rambags , που όχι μόνο αυτοσχεδιάζει φωνητικά αλλά ξέρει να αποδίδει τα δικά της κείμενα και στίχους με μουσικοποιητικό τρόπο, αντίστοιχο με αυτόν μέσω του οποίου αυτοσχεδιάζουν οι δυο άλλοι μουσικοί.

Την σκυτάλη πήρε το τρίο από τη Σουηδία με μια από τις ξεχωριστές jazz τραγουδίστριες της χώρας την Isabella Lundgren , τον Carl Bagge στο πιάνο , τον  Niklas Fernkvist στο μπάσο και τον  Daniel Fredriksson στα ντραμς. Η Isabella σπούδασε αυτή την μεγάλη jazz παράδοση στη Νέα Υόρκη πριν γυρίσει ξανά στην Σουηδία και ξεκινήσει την προσωπική της καλλιτεχνική πορεία που την έχει πάει ήδη ψηλά.

Την αυλαία της πρώτης μέρας έριξε η δικιά μας Κατερίνα Ντούσκα με καταγωγή από τον Βουβοπόταμο, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. H χροιά της μας ταξίδεψε στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών… Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία. Την Κατερίνα Ντούσκα συνόδευσαν οι μουσικοί Δημήτρης Στασινος στη κιθάρα και  Αλέξανδρος Λιβιτσάνος στα πλήκτρα.

 

Στη σκηνή, τη δεύτερη μέρα του Festival σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου, θα ανέβουν ο Moncef Genoud από την Ελβετία ο τρομπετίστας και δημιουργικός μουσικός Theo Croker από τις ΗΠΑ και ο Woody Black 4 από την Αυστρία.

Η αυλαία του Preveza Jazz Festival θα πέσει την Κυριακή 10 Ιουνίου. Στο ξεκίνημα τοπικό σχήμα από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας με τη συμμετοχή του Αποστόλη Βαγγελάκη και στη συνέχεια οι μαγικοί Espen Berg Trio (Νορβηγία). Ακολουθεί η Marina Satti με τις υπέροχες Fonέs της, με το νέο της project με τίτλο “YALLA!”, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει “ΠΑΜΕ!”, η Μαρίνα υπογράφει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ανατρεπτικό μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις και υπόσχεται να μετατρέψει το κλείσιμο του τριήμερου στις 10 Ιουνίου σε αληθινή γιορτή!

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites