Συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Πρέβεζας

Το Διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση συνεργασίας, η οποία υποβλήθηκε από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν. Πρέβεζας.

Μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Συγκούνας, με τον προϊστάμενο των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Πρέβεζας κ. Σπύρο Σκλαβενίτη, καθώς και της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αρχείου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο φορέων με κύριους άξονες:

  1. Την καταγραφή των παλαιών βιβλίων πρακτικών και ενδεχομένως και άλλου αρχειακού υλικού ενδιαφέροντος.
  2. Την ψηφιοποίηση ιστορικών τεκμηρίων που βρίσκονται στο αρχείο μας, ύστερα από επιλογή και σύμφωνα με τους επιστημονικούς κανόνες της ιστορίας και αρχειονομίας.

Γ) Την ενδεχόμενη πρόσκτηση, εκ μέρους των ΓΑΚ, παλαιών αρχείων ιστορικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην υπηρεσία μας και δεν έχουν υπηρεσιακή χρησιμότητα.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χαιρετίζουν την έναρξη της συνεργασίας προσβλέποντας στην όσο το δυνατή καλύτερη διατήρηση του αρχειακού υλικού που διαθέτει και την χρησιμοποίησή του με το πλέον επιστημονικό τρόπο μέσα από την τεχνογνωσία και την προσφορά των ΓΑΚ και του κ. Σπύρου Σκλαβενίτη στην διατήρηση των στοιχείων της τοπικής μας ιστορίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή ο Βαγγέλης Καραμανίδης – Αύριο το τελευταίο αντίο

15/01/2021, 9:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνεται και στην Πρέβεζα η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. – Ξεκινά μονάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών

15/01/2021, 4:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Ανάπτυξη Τώρα”: Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας”

15/01/2021, 4:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κατολίσθηση έκλεισε τον δρόμο στο Σκεπαστό

15/01/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Πρέβεζας – Έχουν “παγώσει” οι μεταβιβάσεις οχημάτων

15/01/2021, 3:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

15/01/2021, 11:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites