Πρόταση για κατασκευή Μαρίνας και Ξενοδοχειακής Μονάδας 5 αστέρων στο Όρμο Κερέντζας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΕΝΤΖΑΣ

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  φέρνει την Τετάρτη 27/06/2018 στης 18,30 η πλειοψηφία του Δήμου Πάργας για ξεπούλημα της παραλίας στον Όρμο της Κερέντζας σε Ιδιωτική Εταιρείαγια κατασκευή Μαρίνας και Ξενοδοχειακής Μονάδας 5 αστέρων.

Είναι η ίδια εταιρεία που προσπάθησε να την κατασκευάσει στην παραλία του Βάλτου στην Πάργα αλλά προσέκρουσε σε ανταγωνιστικά συμφέροντα άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Θέλουν να κατασκευάσουν ξενοδοχειακή μονάδα στον πιο όμορφο όρμο της περιοχής, που κατακλύζεται όλη την καλοκαιρινή περίοδο από χιλιάδες κατοίκους του δήμου μας και των γύρω περιοχών.

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή του δήμου Πάργας που στηρίχτηκε από τη  ΝΔ δείχνει ότι είναι ταυτισμένη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών της που σημειωτέων είναι φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες  και εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής την καλοκαιρινή σαιζόν.

Δείχνει το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης ως κομματιού του κράτους που υλοποιεί στην προκειμένη περίπτωση την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης και της παραχώρησης σε επιχειρηματίες.

Κριτήριο για εμάς είναι πάντα ποιος κάνει μια επένδυση και για ποιόνλόγο και για ποιανού όφελος.

Ο Όρμος Κερέντζακι όλες οι παραλίες ανήκουν στο λαό και δεν μπορεί να δίνονται για να κερδοσκοπούν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καμιά ιδιωτικοποίηση αυτής ή και των υπόλοιπων παραλιών,  δεν θα επιτρέψουμε.

Παλεύουμε για ελεύθερες παραλίες, με δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν παροχή λουτρικών υπηρεσιών.

Τώρα να καθαριστεί η παραλία με ευθύνη της τοπικής διοίκησης, δείχνοντας ότι η μόνη ιδιοκτησία που αναγνωρίζουμε είναι του λαού για να την απολαμβάνει.

Καλούμε τους δημότες να μην επιτρέψουν να συντελεστή αυτό το έγκλημα στην παραχώρηση μιας από της ομορφότερης παραλίας.

 

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί το λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!

 • Γιατί δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από την αντιλαϊκή πολιτική .
 • Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες.
 • Γιατί το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή κόπτεται.

 

Ετικέτες:


3 σχόλια για “Πρόταση για κατασκευή Μαρίνας και Ξενοδοχειακής Μονάδας 5 αστέρων στο Όρμο Κερέντζας”

 1. Avatar Ο/Η Κυτίνος Ευάγγελος λέει:

  Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη! Για κάποια “μυαλά” όλες οι χώρες που έχουν παραθαλάσσια ξενοδοχεία (από την Ελληνική Χαλκιδική, Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Σκιάθο,Πρέβεζα, Καστροσυκιά, Λούτσα, Πάργα…ως το Βαραδέρο της Κούβας, από την Ρωσική Κριμαία ως το Ακαπούλκο, την Αυστραλία, τις Μαλδίβες, τα Κανάρια Νησιά, τα Βουλγαρικά, Ρουμανικά, Ουκρανικά θέρετρα στον Εύξεινο Πόντο, κλπ) αποτελούνται από “προδότες” “ηλίθιους”, “καπιτάλες” κλπ. Όμως, το τουριστικό συνάλλαγμα θεωρείται από ΟΛΟΥΣ ως πολύ σοβαρός Εθνικός Πόρος. Και φυσικά για να υπάρχει στο μέλλον ΠΡΕΠΕΙ να φροντίζεις, να προσέχεις, να προστατεύεις το περιβάλλον. Το Πρέβεζα Μπιτς που είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο της περιοχής ΔΕΝ κατέστρεψε το περιβάλλον, αλλά το ανέδειξε…Κάποιοι προτιμούν αντί για ξενοδοχεία να φυτέψουμε στην Ελλάδα σανό, που είναι η βασική τροφή για κάποια ζώα…

  1. Avatar Ο/Η γμ λέει:

   Το ζήτημα είναι άλλο: Οι όροι παραχώρησης δημόσιας γης, με τρόπο ώστε να εξυπηρετείται κατά πρώτον το δημόσιο και κατά δεύτερο το συμφέρον του ιδιώτη – επενδυτή, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα παραχωρήσεων “αντί πινακίου φακής” – ξεπουλήματος κλπ. Εξυπακούεται βέβαια, πως η όποια επένδυση θα πρέπει να συμμορφώνεται με περιβαλλοντικούς – πολεοδομικούς κλπ κανόνες.

 2. Avatar Ο/Η Κυτίνος Ευάγγελος λέει:

  Πέρα από προσωπικές εκτιμήσεις ή προτιμήσεις υπάρχει κάτι αντικειμενικό. Τι εισοδήματα έδωσε επί πολλές δεκαετίες αυτή η όμορφη περιοχή στους κατοίκους της; ΜΗΔΕΝ… Γιατί σε όλο τον κόσμο “αξιοποιούνται” τουριστικά παρόμοιες περιοχές; Γιατί σε ΟΛΟ τον κόσμο οι κυβερνήσεις και οι πολίτες προτιμούν να περνούν καλά οι Άνθρωποι και όχι τα βατράχια, τα φίδια, οι αρουραίοι κλπ. Έτσι παραχωρούν (με αυστηρούς και σαφείς όρους προστασίας του περιβάλλοντος) τέτοιες χέρσες περιοχές σε τουριστικά συγκροτήματα και ευημερούν αμέτρητοι άνθρωποι… Και κάτι πολύ σημαντικό. Οι ιδιώτες επιχειρηματίες που θα επενδύσουν τεράστια ποσά στη περιοχή, είναι πιο έξυπνοι από κάποιους “οικολόγους”… Γιατί ξέρουν ότι αν η ξηρά, η θάλασσα ή ο αέρας ρυπανθούν τότε η επιχείρησή τους θα κλείσει!!! Έτσι θα φροντίζουν για το περιβάλλον περισσότερο από κάποιους αργόσχολους καφενόβιους μπαρουφολόγους…Αυτό έχει γίνει παντού σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα… (Χαλκιδική, Κρήτη, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, κλπ, κλπ.)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι εβδομαδιαίοι έλεγχοι των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στην Π.Ε Πρέβεζας

27/11/2020, 4:06 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να επισπεύσει η Περιφέρεια Ηπείρου την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Εγνατία ζητά ο Δήμος Πάργας

27/11/2020, 1:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στο Δρυόφυτο Πρέβεζας

27/11/2020, 11:42 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προμήθεια 500 rapid test για τα σχολεία της Πρέβεζας από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου

27/11/2020, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νοσοκομείο Πρέβεζας : Τι έχει γίνει σχετικά με τη σύνταξη μελέτης; 

27/11/2020, 10:07 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Άλλα τρία σημαντικά έργα ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Πάργας

27/11/2020, 9:34 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites